成人高考高起点《英语》重点复习资料

tangjian 8 0

  2018年成人高考高起点(英语)复习资料(6)

  情态动词

  (一)情态动词的现在完成式的用法

  情态动词现在完成式主要有两个功能:表示已经发生的情况和表示虚拟语气。在这两个方面must/mustn"t,;can/cann"t;need/needn"t;may/mayn"t;might/mightn"t;should/shouldn"t;

  ougtht等情态动词+完成式表示的意思是有一定区别的

  1.表示已经发生的情况。

  1)must have+过去分词,表示对已发生情况的肯定推测,译为“(昨天)一定……”。如:

  My pain apparent the moment I walked into the room, for the first man I met asked sympathetically:“ Are you feeling all right?”

  [A] must be [B] had been [C] must have been [D] had to be

  (答案为C)

  2)can"t / couldn"t have+过去分词,表示对已发生情况的否定推测,译为“(昨天)一定没……”。如:

  Mary my letter; otherwise she would have replied before now.

  [A] couldn"t have received [B] ought to have received

  [C] has received [D] shouldn"t have received

  (答案为A)

  3)may / might have +过去分词,表示对已发生的事情做不肯定、可能性很小的推测,或事实上根本没发生,译为“也许……”。如:

  At Florida Power"s Crystal River plant, a potentially serious leakage of radioactive water may have been unknowingly caused by an electrician.

  2.表示虚拟语气。

  1) needn"t have + 过去分词,表示做了不必做的事,相当于“didn"t need to do”,译为“其实没必要……”。如:

  You needn"t have come over yourself.

  As it turned out to be a small house party, we so formally.

  [A] needn"t dress up [B]did not need have dressed up

  [C] did not need dress up [D] needn"t have dressed up

  (没有必要穿的那么正式,体现是说话者的建议,实际结果是否真的穿的很正式没有确定,答案为D)

  2)should have +过去分词,表示应该做某事但实际上未做,译为“本应该……”should not + have过去分词表示本不应该做某事但实际上做了,译为“本不应该……”。如:

  I regret having left the work unfinished; I should have planned everything ahead carefully.

  我本来应该事先认真地把每件事情规划的很好,但实际上作者还是没有规划好,以至工作没有完成。

  3) ought to have +过去分词,表示动作按理该发生了,但实际上未发生,译为“该……”,与should 的完成式含义类似。如:

  The porter ought to have called the fire-brigade as soon as he saw the fire in the stock, which went up in smoke .

  4) could have +过去分词,表示过去本来可以做但却未做,译为“完全可以……”。这点与ought/should/ have +过去分词用法相似。如:

  What you said is right, but you could have phrased it more tactfully.

  5) may/ might have +过去分词,表示过去可以做但实际未做,译为“(那样)也许会……”。如:

  It might have been better to include more punchy statistics and photos of equipment in the introduction to further assist first-time office automation managers.

  (二)几个情态动词常考的句型:

  1)。may/might (just) as well “不妨,最好”,与had better相近;

  Since the flight was cancelled, you might as well go by train.

  既然航班已经取消了,你不妨乘火车吧。相当于you had better go by train.

  2) .cannot / can"t…too …“越……越好,怎么也不过分”。注意这个句型的变体cannot…over…。如:

  You cannot be too careful when you drive a car.驾车时候,越小心越好。

  The final chapter covers organizational change and development. This subject cannot be over emphasized .

  3) .usedn"t 或did"t use to 为used to (do) 的否定式。

  4)。should 除了“应该”一层意思外,考研大纲还规定要掌握其“竟然”的意思。如:I didn"t expect that he should have behaved like that. 我无法想象他竟然这样做。

  (三)情态动词被动关系的主动表达法

  1. want, require, worth(形容词)后面接doing也可以表示被动意义。

  Your hair wants cutting

  The book is worth reading

  The floor requires washing.

  2.need既可以用need to be done 也可以使用need doing ,两种形式都表达被动的意义

  The house needs painting=the house needs to be painted.

  The watch needed repairing=the watch needed to be repaired.

 2018年成人高考高起点(英语)复习资料(5)

  代词及其指代一致

  (一)代词的指代

  1.that的指代作用

  that指代不可数名词和单数可数名词(如是复数,用those),后面通常跟有修饰语,如出现在比较结构中的that of.如

  Conversation calls for a willingness to alternate the role of speaker with that of listener, and it calls for occasional “digestive pauses” by both.这里that指代前面的the role.

  No bread eaten by men is so sweet as that earned by his own labor.

  2.one的指代作用

  one指代带不定冠词的单数可数名词,复数为ones.the one指代带定冠词的单数可数名词。如:

  A good writer is who can express the commonplace in an uncommon way.

  [A] that [B]he [C]one [D]this

  答案为[C]

  3.do的替代作用。

  do代替动词,注意数和时态的变化。如:

  For him to be re-elected, what is essential is not that his policy works , but that the public believe that it does.

  (二)代词指代一致问题

  代词指代一致是指指代的名词在性、数、格上是否一致,或者所照应的名词词组在某些方面保持一致。

  Each cigarette a person smokes does some harm, and eventually he may get a serious disease form its effect.

  这里he指代前面的person.

  It was during the 1920"s that the friendship between the two American writers Hemingway and Fitzgerald reached its highest point.

  这里its指代前面的两人的friendship.

  Our department was monitored by two supervisors, Bill and me.

  这里me必须用宾格形式。

  代词指代一致必须注意以下几个原则和规律:

  1.邻近和靠近原则

  由either … or, neither…nor, not only…but (also)连接先行词时候,如果两个先行词在数和性上保持一致,就用其相应的一直的人称代词;如果两个先行词在数或性上不一致,人称代词一般与邻近的先行词在数和性上保持一致。

  Neither Mary nor Alice has her key with her.

  Neither the package nor the letters have reached their destination

  If either David or Janet comes , he or she will want a drink

  2.当each, everyone, everybody, no one ,none ,anybody, someone, somebody用作主语或主语的限定词时候,或者anything, nothing, something everything等不定代词作主语时候,其相应的代词一般按照语法一致原则,采取单数形式。如:

  Everybody talked at the top of his voice.

  None of the boys can do it , can he?

  Everything is ready, isn"t it“

  3.当主语为复数形式,后跟each作同位语时,如果each位于动词之前,其后的代词或相应的限定词用复数形式;如果 each位于动词之后,其后的代词或相应的限定词用单数形式。如:

  They each have two coats

  we are each responsible for his own family

  4.由and连接两个先行词,代词用复数

  如:the tourist and businessmen lost their luggage in the accident

 2018年成人高考高起点(英语)复习资料(8)

  主谓一致问题

  主谓一致是指主语与谓语在数上要一致。把握主谓一致问题,考生主要解决的是对不同结构的主语单复数的认定,进而选择适当的谓语。解决主谓一致主要遵循三个原则:

  语法一致原则 意义一致原则 就近一致原则

  很多情况下应该综合利用这三个原则来处理主谓一致,在不同情况下可能应用三个原则中的不同原则,具体应用哪种原则应该视具体情况而定。总结如下:

  (一)谓语动词用单数的情况

  1.动名词短语、不定式短语、名词性从句做主语,谓语用单数。如:

  Buying clothes is often a time-consuming job because those clothes that a person likes are rarely the cones that fit him or her.

  (1987年考研题)

  To understand the situation completely requires more thought than has been given thus far.

  2.表示时间、距离、金额、重量、面积、体积、容积等度量的名词短语做主语时,谓语用单数。

  Two weeks was too long

  Five times five makes twenty five

  3.一般用and连接的两个单词或短语做主语时候,谓语用复数,但是下面用and连接的主语表示一个概念,谓语用单数:

  law and order 法制 soap and water 肥皂水

  a cup and saucer 茶杯碟子 fork and knife 刀叉

  the needle and thread 针线 trial and error 反复尝试,不断摸索

  horse and carriage 马车 time and tide 岁月

  bread and butter 奶油面包 the ebb and flow 盛衰,潮涨潮落

  如: If law and order not preserved, neither the citizen nor his property is safe.

  A. is B. are C. was d. were

  答案:A.

  4.表示学科和某些疾病名称的名词是复数形式,作主语时候谓语动词用单数形式

  Linguistics is a branch of study on human language.

  5.有些名词形式上是复数,意义上是单数,根据意义一致原则动词用单数

  The chaos was stopped by the police

  The news is a great encouragement to us

  A series of debates between the lectures was scheduled for the next weekend.

  6.用and 连接的成份表示一个单一概念时候,动词谓语用单数形式

  Bread and butter is our daily food

  Time and tide waits for no man

  (二)谓语用复数情况

  1. 由and, both …and, 连接的并列主语,和both ,a few, many ,several 等修饰语后面谓语动词通常用复数形式。

  Few people know he and I were classmates when we were at college.

  2.集体名词police, public, militia, cattle ,class ,youth后常用复数形式的动词

  The Chinese people are brave and hardworking

  The cattle are grazing in the sunshine

  3.当表示民族的词与冠词合用当主语,谓语动词用复数形式

  The Japanese were once very aggressive

  4.某些形容词前面加定冠词表示一类人,做主语时候,谓语动词用复数

  The rich are not always selfish

  5.不可数名词作主语,其前有表示数量的复数名词修饰时,谓语动词用复数

  Three million tons of coal were exported that year

  (三)谓语动词可用单数,也可以用复数的情况

  1. 就近一致原则

  这种情况下,谓语动词使用单数还是复数取决于最靠近该动词的主语的单复数,存在这种情况的主要由以下几种可能:

  1) 由连词 either…or…; neither…nor…; whether… or…;not only…but (also) ;or 等连接的并列主语

  Neither money nor fame has influence on me

  Not only you but also he is wrong

  2) 在倒装结构中,谓语动词与后面的第一个主语一致

  Blocking the open-sided porch, framed by the enveloping fog, stands a tall grave-faced policeman.

  Just outside the ruins is a magnificent building surrounded by tall trees.

  Although a great number of houses in that area are still in need of repair, there has been improvement in the facili

  2. 主语带有(together/along)with, such as, accompanied by, as well as, no less than, except, besides, with, combined with, in addition to , including, together with 等等附加成分,谓语的数不受附加成分的影响仍然与主语保持一致

  Professor Taylor , with six of his students ,is attending a conference in Boston organized to compare current practice in the United States with those of other nations.

  The president of the college, together with the deans, is planning a conference for the purpose of laying down certain regulations. (1981年考研题)

  3.关系代词做主语的定语从句中,谓语的数要与先行词一致。如:

  Despite much research, there are still certain elements in the life cycle of the insect that are not fully understood.

 2018年成人高考高起点(英语)复习资料(4)

  平行结构与比较级

  平行结构很多情况下是由形容词或副词的比较级或者暗含比较意味的连词引导的。如:

  The ideal listener stays both inside and outside the music at the moment it is played and enjoys it almost as much as the composer at the moment he composes.

  大多数情况下平行结构都是具有一定的比较含义的,有的是递进对比not only…but (also) ;prefer…to…;rather than有的是同类对比:and ;but;or;both… and…;either…or…; neither…nor………

  平行结构测试时候注意以下几点:

  1.注意比较结构中相比较的内容在语法形式上是否相同。如:

  It is better to die one"s feet than .

  [A]living on one"s knees [B]live on one"s knees

  [C]on one"s knees [D]to live on one"s knees

  (答案为D)

  Despite the temporary difficulties, the manager prefers increasing the output to decreasing it.

  2.其他具有并列或比较意义的短语也可引导平行结构。

  1)rather than, let alone 虽不是并列连词,但在结构上连接两个语法形式相同的成分。如:

  We are taught that a business letter should be written in a formal style in a personal style.

  [A]rather than [B]other than [C]better than [D]less than

  答案为A

  For the new country to survive, for its people to enjoy prosperity, new economic policies will be required.

  [A] to name a few [B]let alone [C]not to speak [D]let"s say

  (答案为B)

  2)如果平行的两个成分在形式上是介词短语,而且介词相同,一般说来第二个介词不要省略。如:

  At times, more care goes into the composition of newspaper and magazine advertisements than into the writing of the features and editorials.

 2018年成人高考高起点(英语)复习资料(3)

  不用比较级和最高级的形容词:

  1)表示颜色的有:white, black

  2)表示形态的有:round, square, oval, circular, triangular(三角形),level

  3)表示性质和特征的有:atomic, economic, scientific, sonic, golden, silvery, woolen, earthen, silent, full, empty, sure, dead, deaf, blind, lame, rainy

  4)表示状态作表语的有:afraid, asleep, alive, ashamed, alone, aware, alike

  5)表示时间、空间和方位的有:daily, weekly, monthly, annual, present, front, back, forward, backward, east, west, south, north, left, right, final

  6)表示极限、主次、等级的有:maximum, minimum, utmost, main, major, chief minor, superior, inferior, senior, junior, super, favorite

  7)含有绝对概念的有:absolute, entire, whole, total, perfect, excellent, thorough, complete.

 2018年成人高考高起点(英语)复习资料(2)

  不定式

  1、中文:为了准时,我们加快了步伐。

  (误)So as to be in time we hurried.

  (正)In order to be in time we hurried.(so as to只可放在句中,in order to可放在句首或句中。)

  2、中文:你说这些话真傻。

  (误)It's very foolish for you to say so.

  (正)It's very foolish of you to say so.(表示评价的形容词被带逻辑主语的不定式修饰时,介词要用of.)

  3、中文:你没有告诉他们永远不要做那件事吗?

  (误)Didn't you ask them to never do that?

  (正)Didn't you ask them never to do that?(never要放在to之前。)

  4、中文:你没有告诉他们永远不要做那件事吗?

  (误)Here is a new book for you to read it.

  (正)Here is a new book for you to read.(作形容词用法的带逻辑主语的不定式for you to read的宾语,实际上就是它所修饰的new book,其后不可再加宾语。)

  5、中文:他够年龄,可以上学了。

  (误)He is old enough so that he can go to school.

  (正)He is old enough to go to school.(形容词+enough+不定式表示足够…而可。)

  6、中文:他太好了,寄给我许多书。

  (误)He was so good to send me a lot of books.

  (正)He was so good as to send me a lot of books.(so……as to表示如此…以致。)

  7、中文:你最好不要在下雨天出去。

  (误)You had better not to go out in the rain.

  (正)You had better not go out in the rain.(had better(not)后接原形不定式。)

  8、中文:你喜欢听别人谈话吗?

  (误)Do you like listening to others to talk?

  (正)Do you like listening to others talk?(感官动词或使役动词的宾语补语用原形不定式。)

  2018年成人高考高起点(英语)复习资料(1)

  分词

  1、中文:他理发了。

  (误)He had his hair to be cut.

  (正)He had his hair cut.(have,get+宾语+过去分词表示使…被。)

  2、中文:他喜欢喝凉开水。

  (误)He likes to drink boiling water.

  (正)He likes to drink boiled water.(现在分词表示主动,boiling water指正在沸腾的水;过去分词表示完成,boiled water指沸腾过的水。)

  3、中文:由于做饭,他看上去累了。

  (误)He looked tiring with cooking.

  (正)He looked tired with cooking.(tiring表示令人疲倦的,tired表示人被弄疲倦了。)

  4、中文:我不能让别人明白我的意思。

  (误)I couldn't make myself understand.

  (正)I couldn't make myself understood.(过去分词表示被动,make myself understood表示使我被别人明白。)

  5、中文:昨天早上我上学时见到了我的一个朋友。

  (误)I was walking to school yesterday morning,I met a friend of mine.

  (正)Walking to school yesterday morning,I met a friend of mine.(前一句如作时间从句缺连词,后一句分词构句表时间。)

  6、中文:假期结束了,约翰返回了学校。

  (误)The vacation was over,John returned to school.

  (正)The vacation being over,John returned to school.(前一句如作时间从句缺连词,后一句独立分词构句表时间。)

  7、中文:戴帽子的工人躺在地上。

  (误)The workman worn a hat is lying on the ground.

  (正)The workman wearing a hat is lying on the ground.(带帽子是主动行动,要用现在分词wearing a hat表示。)

  8、中文:小女孩站在那里哭了。

  (误)The little girl stood there cried.

  (正)The little girl stood there crying.(哭是主语the little girl发出的行动,要用现在分词crying表示。)

  9、中文:天气好,我们今天要去郊游。

  (误)Being fine, we'll go outing today.

  (正)It being fine, we'll go outing today.(前一句错在分词构句所表示的动作不是主句的主语发出的;后一句加上表示气候的It作逻辑主语,构成独立分词构句表原因。)

一、语音知识(共5小题;每题1.5分,共7.5分。)

  在下列每组单词中,有一个单词的划线部分与其他单词的划线部分的读音不同。找出这个词,并把它前面的大写字母填入左边括弧里。

  ( )1.A. machine B. dictionary C. Russian D. question

  ( )2.A. popular B. large C. remarkable D. dark

  ( )3.A. church B. chalk C. character D. cheat

  ( )4.A. cheat B. weak C. increase D. area

  ( )5.A. copy B. loudly C. today D. Monday

  二、词汇与语法知识(共25小题;每题1.5分,共37.5分。)

  从每小题的四个选择项中,选出最佳的一项,并把它前面的大写字母填入左边的括弧里。

  ( )6.—The sea is very rough today.

  —Yes, I‘ve never seen _______ before.

  A. such rough sea B. such a rough sea

  C. so rough sea D. that rough sea

  ( )7.—She‘s broken her arm again.

  —Again? I ______ she _______ ever broken it before.

  A. don‘t know; has B. didn’t know; had

  C. didn‘t know; has D. hadn’t know; would

  ( )8.—Has the wallet been returned yet?

  —No, but we expect ______ any day now.

  A. to return it B. it to return C. it to be returned D. it returned

  ( )9.—I‘ve been told to pay the rent.

  —But it‘s already been paid. It ______ by someone else.

  A. must be B. may be

  C. must be paid D. must have been paid

  ( )10. Montreal is larger than _______ in Canada.

  A. any city B. any cities C. any other cities D. any other city

  ( )11. Human‘s brains are larger in proportion to their bodies than _______.

  A. whales B. a whale C. that of whales D. those of whales

  ( )12. Before writing your article, ______, collect your material, and prepare an outline.

  A. a topic should be selected B. a topic to be selected

  C. your topic should be selected D. select a topic

  ( )13.—I usually travel by train.

  —Why not ________ by plane for a change?

  A. to try going B. trying to go C. to try and go D. try going

  ( )14. The boy lay in the street, his eyes _______ and his hands ______.

  A. closing; trembling B. closed; trembled

  C. closing; trembled D. closed; trembling

  ( )15. He _______ here for 20 years by the end of next month.

  A. had worked B. has worked C. will have worked D. will work

  ( )16. I‘ll do _______ the doctor advised.

  A. as B. like C. that D. all what

  ( )17.—Did we have to wait for Tom?

  —Well, _______ very angry if we hadn‘t waited for him.

  A. he‘d have been B. he were C. he had been D. he must be

  ( )18. Why do you insist on ________?

  A. this to be done B. this done

  C. this being done D. this is done

  ( )19. We looked everywhere for the ________.

  A. missing watch B. missed watch

  C. watch being missed D. watch that lost

  ( )20. ______, the runners crossed the finish line.

  A. Tiring B. Tired C. To be tired D. They are tired

  ( )21. _______ by the air, the kite went up into the sky.

  A. Pushing B. Pushed C. Having been pushed D. Having pushed

  ( )22.—The round bowl over there is a bit small, isn‘t it?

  — _______.

  A. So are the fish B. So the fish are

  C. Neither the fish D. Neither are the fish

  ( )23. She couldn‘t take shorthand, _______ slowed down the work of the office.

  A. that B. which C. it D. so

  ( )24. Was it last Friday ________ you met him?

  A. that B. on which C. which D. when

  ( )25. _______ might fail in the exam worried him.

  A. He B. That he C. What D. It

  ( )26.—I‘v got this really painful ear.

  —How long _______ you?

  A. does it bother B. was it bothering

  C. would it bother D. has it been bothering

  ( )27.—I started to study, but then a friend called.

  —That‘s no excuse ________.

  A. for not studying B. not for studying C. not studying D. not to studying

  ( )28.—Why was he so hot when he got home?

  —He ________.

  A. was running B. is running C. has been running D. had been running

  ( )29.—There‘s been an earthquake.

  —I know. At least a hundred people ________.

  A. were to be killed B. are said to have been killed

  C. said to have been killed D. are said to kill

  ( )30. You may invite _______ wants to go.

  A. whomever B. whoever C. which one D. people

  三、完形填空(共20小題;每題1.5分,共30分。)

  通读下面的短文,掌握其大意。从每小题的四个选项中选出可填入相应空白处的最佳选择,并把它前面的大写字母填入左边括号里。

  Mr. Jones woke early one morning, before the sun had risen. It was a beautiful morning, _31_ he went to the window and looked out. He was _32_ to see a neatly-dressed and mid-aged professor, who _33_ in the university just up the road from Mr. Jones‘ house, coming the direction of the town. He had grey hair thick glasses, and was _34 an umbrella, a morning newspaper and a bag. Mr. Jones thought that he must have _35_ by the night train _36_ taking a taxi.

  Mr. Jones had a big tree in his garden, and the children had tied a long _37_ to one of the branches, so that they could swing on it.

  Mr. Jones saw the professor _38_ when he saw the rope and looked carefully up and down the road. When he saw that there was _39_ in sight, he stepped into the garden (there was no fence), put his umbrella, newspaper, bag and hat nearly on the grass and _40_ the rope. He pulled it _41_ to see whether it was strong enough to take his weight, then ran as fast as he could and swung into the _42_ on the end of the rope, his grey hair blowing all around _43_. _44_ he swung, sometimes taking a few more _45_ steps on the grass when the rope began to swing _46_ slowly for him.

  _47_ the professor stopped, straightened his tie, combed his hair carefully, put on his hat, _48_ his umbrella, newspaper and bag, and continued _49_ his way to the university, looking as _50_ and correct and respectable as one would expect a professor to be.

  ( )31.A. because B. as C. so D. for

  ( )32.A. surprised B. glad C. worried D. excited

  ( )33.A. studied B. worked C. stayed D. lived

  ( )34.A. passing B. doing C. carrying D. sending

  ( )35.A. left B. gone C. taken D. arrived

  ( )36.A. because of B. instead of C. by D. with

  ( )37.A. rope B. line C. stick D. ruler

  ( )38.A. run B. walk C. jump D. stop

  ( )39.A. nothing B. nobody C. no room D. no house

  ( )40.A. carried B. grasped C. took D. threw

  ( )41.A. hard B. high C. heavily D. greatly

  ( )42.A. garden B. tree C. land D. air

  ( )43.A. hands B. his shoulders C. his face D. his neck

  ( )44.A. Backwards and forwards B. Up and down

  C. Left and right D. Around and around

  ( )45.A. running B. stopping C. rising D. falling

  ( )46.A. enough B. more C. too D. less

  ( )47.A. At first B. At last C. At once D. At least

  ( )48.A. set up B. gave up C. send up D. picked up

  ( )49.A. on B. for C. by D. with

  ( )50.A. clean B. slow C. funny D. quiet

  四、阅读理解(共15小题;每题2分,共30分。)

  阅读下列短文,然后根据短文的內容從每小题的四个选项中选出可填入相应空白处的最佳选择,并把它前面的大写字母填入左边括号里。

  A

  Grandma Moses is among the most famous twentieth-century painters of the United States, yet she had only just begun painting in her late seventies. As she once said of herself: “I would never sit back in a rocking-chair, waiting for someone to help me.”

  She was born on a farm in New York State. At twelve she left home and was in a service until at twenty-seven, she married Thomas Moses, the tenant of hers. They farmed most of their lives. She had ten children, of whom five survived; her husband died in 1928.

  Grandma Moses painted a little as a child and made embroidery pictures as a hobby, but only changed to oils in old age because her hands had become too stiff to sew and she wanted to keep busy and pass the time. Her pictures were first sold at an exhibition, and were soon noticed by a businessman who bought everything she painted. Three of the pictures were shown in the Museum of Modern Art, and in 1940 she had her first exhibition in New York. Between the 1930‘s and her death she produced some 2,000 pictures: careful and lively pictures of the country life she had known, with a wonderful sense of color and form.

  ( )51. Which of the following would be the best title for the passage?

  A. Grandma Moses

  B. The Children of Grandma Moses

  C. Grandma Moses: Her Best Pictures

  D. Grandma Moses and Her First Exhibition

  ( )52. From Grandma Moses‘ s words of herself in the first paragraph, it can be inferred that she was _______.

  A. independent B. pretty C. rich D. alone

  ( )53. Grandma Moses began to paint because she wanted to _______.

  A. make her home beautiful B. keep active

  C. improve her salary D. gain an international fame

  ( )54. Grandma Moses spent most of their life ________.

  A. nursing B. painting C. farming D. embroidering

  B

  In the fall of 1924 Thomas Wolfe, fresh from his courses in play writing at Harvard joined the eight or ten of us who were teaching English composition in New York University. I had never before seen a man so tall as he, and so ugly. I pitied him and went out of my way to help him with his work and make him feel at home.

  His students soon let me know that he had no need of my protectiveness. They spoke of his ability to explain a poem in such a manner as to have them shouting with laughter or struggling to keep back their tears, of his readiness to quote in detail from any poet they could name.

  Indeed, his students made so much of his power of observation that I decided to make a little test and see for myself. My chance came one morning when the students were slowly gathering for nine o‘clock classes.

  Upon arriving at the university that day, I found Wolfe alone in the large room which served all the English composition teachers as an office. He did not say anything when I asked him to come with me out into the hall, and he only smiled when we reached a classroom door and I told him to enter alone and look around.

  He stepped in, remained no more than thirty seconds and then came out. “Tell me what you see.” I said as I took his place in the room, leaving him in the hall with his back to the door. Without the least hesitation and without a single error, he gave the number of seats in the room, pointed out those which were taken by boys and those occupied by girls, named the colors each student was wearing, pointed out the Latin verb written on the blackboard, spoke of the chalk marks which the cleaner had failed to wash from the floor, and pictured in detail the view of Washington Square from the window.

  As I rejoined Wolfe, I was speechless with surprise. He, on the contrary, was wholly calm as he said, “The worst thing about it is that I‘ll remember it all.”

  ( )55. What is the passage mainly discussing?

  A. Thomas Wolfe‘s teaching work.

  B. Thomas Wolfe‘s course in playwriting.

  C. Thomas Wolfe‘s ability of explaining.

  D. Thomas Wolfe‘s genius.

  ( )56. Which of the following is NOT said in the passage?

  A. Wolfe‘s students praised Wolfe’s power of observation.

  B. The author made an experiment on Wolfe‘s ability.

  C. Wolfe‘s students asked the author to have a test of their ability.

  D. Wolfe did not feel angry when he was tested.

  ( )57. What do we learn about Wolfe from the passage?

  A. He tried hard to remember what was in the classroom.

  B. He stayed in the classroom for a short time.

  C. He stayed drew a picture of Washington Square.

  D. He followed the author into the classroom.

  ( )58. What can be inferred from the passage?

  A. The author was happy to see the test result.

  B. What the students said was hardly true.

  C. Wolfe would remember forever what the author had done.

  D. Wolfe felt joyful after he had been tested.

  C

  The trick in food photography is to show the food looking fresh, so many dishes have stand-ins, just as movie stars do. “When I get my lights and cameras set up, I remove the stand-in and put in the real thing,” explains Ray Webber, who photographs food for magazine advertisements. “Sometimes I have to brush the meat with its juices because it may have dried out a bit. A and when I‘m shooting (拍照) something like tomatoes, I always carry water to spray them with dew just before I shoot.”

  Shooting food outdoors has special problems. “I‘m always worrying about flies or worms crawling up a glass,” Webber explains, “my worry is that someday a dog will come up from behind and run off with the food.” Once Webber was shooting a piece of cheese outdoors and needed something to make its color beautiful. Finally he found it: a weed with lovely blue flowers. When the shot appeared, several people were horrified-the weed was deadly nightshade!

  ( )59. Just before being photographed, some meats and vegetables are _______.

  A. fanned B. dyed C. frozen D. made wet

  ( )60. The second paragraph deals mostly with the ________.

  A. differences between indoor and outdoor photography

  B. problems of outdoor food photography

  C. ways of keeping food fresh outdoors

  D. combinations of colors outdoors

  ( )61. Webber is afraid dogs might _______.

  A. bark while he is shooting B. get into his picture

  C. steal the food D. upset his camera

  ( )62. From the article we can conclude that deadly night-shade is probably a kind of plant that is _______.

  A. colorful B. poisonous C. ugly D. Both A and B.

  D

  With the large number of dogs roaring through our communities, people need to know the facts about rabies (狂犬病), a fatal disease caused by animal bites. Despite vaccination (接種疫苗) programs, rabies is still very prevalent, and will continue to be a serious public health problem for many years to come.

  Rabies strikes the central nervous system and brings on choking, convulsions (抽搐) and inability to swallow liquids. It can even cause death. If you or anyone in your family is bitten by dog, cat or other animal, you should not panic, but thoroughly wash the wound with plenty of soap and water and rush to nearby hospital for immediate treatment. If you own the animal which did the biting, you should immediately call a veterinarian for advice and make sure the public health authorities know when and where the biting took place and who was bitten.

  ( )63. Rabies is a kind of disease which ________.

  A. causes heart attack

  B. hurt one‘s legs

  C. causes nerve-centre problem and breathing problem

  D. strikes one‘s brain

  ( )64. If a person is bitten by some kind of animal, you ________.

  A. should be panic

  B. should take him (her) to a big hospital right away

  C. should help to clean the wound and ask the patient to have a good rest at home

  D. should help to clean the wound and then take him (her) to a nearby hospital quickly as possible.

  ( )65. Which is the best title of the passage?

  A. What a Rabies? B. The Horrible Rabies

  C. What Are Animal Bites? D. How to Control Rabies

  五、补全对话(共5句;每句滿分为3分,共15分。)

  根据中文提示,将对话中缺少的内容下在线上。这些句子必须符合英语表达习惯。打句号的地方,用陈述句;打问号的地方,用疑问句。

  提示:星期五晚上有音乐会,Chris得到;两張票,打电话给Linda,问她是否有空一同前往,并约她音乐会后一起吃饭。Linda听了非常高兴,倆人相约六点四十五分在入口处见面。

  Linda:Hello! This is Linda speaking.

  Chris:Hello, Linda, this is Chris. _______66________ this Friday evening?

  Linda:Yes, why?

  Chris:There‘s a good concert, and I’ve got two tickets. I wonder ________67_______.

  Linda:That‘s great! _________68_________?

  Chris:7 o‘clock. But how about _________69__________ at 6:45?

  Linda:OK. I think I can make it.

  Chris:After the concert, ________70_________, shall we?

  Linda:Wonderful! Why don‘t we go to a Chinese restaurant?

  Chris:Why not? OK, see you Friday.

  Linda:See you then. Bye!

  六、书面表达(共30分)

  提示:假设你的朋友叫杨立,是优秀学生。校报请你写一篇介绍他的短文。他的基本情况是:现在读高二,是班长,是全班学习最好的;最喜欢学习英语和数学;爱好体育,课余常踢足球,还是学校游泳队队员;经常帮助别人。

  注意:(1)基本情況不可遺漏;

  (2)要有标题;

  (3)词数为100左右。

  參考答案

  一、语音知识

  1.D 2.A 3.C 4.D 5.C

  二、词汇与语法知识

  6.B 7.B 8.C 9.D 10.D 11.D 12.D 13.D 14.D 15.C 16.A 17.A 18.C 19.A 20.B 21.B 22.A 23.B 24.A 25.B 26.D 27.A 28.D 29.B 30.B

  三、完形填空

  31.C 32.A 33.D 34.C 35.D 36.B 37.A 38.D 39.B 40.B 41.A 42.D 43.C 44.A 45.A 46.C 47.B 48.D 49.A 50.D

  四、阅读理解

  51.A 52.A 53.B 54.C 55.D 56.C 57.B 58.C 59.D 60.B 61.C 62.D 63.C 64.D 65.B

  五、补全对话

  66.Are you free

  Do you have time

  67.if you can go (to the concert) with me

  68.What time (/When) does it start (/begin)

  69.meeting at the entrance

  70.we‘ll go to a restaurant for supper

  we‘ll eat at a restaurant

  we‘ll have supper in a restaurant

  六、书面表达

  Our Good Example

  Yang Li is the monitor of Class One, Senior Two. He studies very hard and is the best student in our class. He is good at Chinese, physics and chemistry, but enjoys English and mathematics best. He can speak English fluently. After school he often helps his classmates with their lessons. Whenever someone is absent from school because of illness, he will go to his house to help him with the missed lessons.

  He is not only a good student, but also an active sportsman. He likes several kinds of sports. He often plays football after class. He is on the school swimming team, too.

 Ⅰ. Phonetics(10 Points)

  Directions: In each of the following groups of words, there are four underlined letter combinations marked A, B, C and D.Compare the underlined parts and identify the one that is different from the others in pronunciation. Mark your answer by blackening the corresponding letter on the Answer Sheet.

  1.

  A.head

  B.horizon

  C.honour

  D.human

  2.

  A.city

  B.bicycle

  C.face

  D.climb

  3.

  A.think

  B.these

  C.breathe

  D.with

  4.

  A.ground

  B.country

  C.thousand

  D.found

  5.

  A.pour

  B.hour

  C.course

  D.four

  6.

  A.both

  B.post

  C.cold

  D.son

  7.

  A.altogether

  B.talk

  C.always

  D.also

  8.

  A.suggestion

  B.nation

  C.dictation

  D.satisfaction

  9.

  A.started

  B.closed

  C.waited

  D.needed

  10.

  A.rare

  B.fare

  C.scare

  D.are

  Ⅱ.Vocabulary and Structure(40 points)

  Directions:

  There are 40 incomplete sentences in this section. For each sentence there are four choices marked A, B, C and D. Choose one answer that best completes the sentence and blacken the corresponding letter on the Answer Sheet.

  11. _______ idea of _______ sounds much better than Clare’s.

  A. The, hers B. That, her C. That, hers D. One, her

  12. China is famous ________ the Great Wall.

  A. about B. for C. as D. of

  13. Our school ________ new facilities.

  A. is equipped with B. equips with C. will be equip with D. has equip with

  14. I made this myself but it was _______ who taught me.

  A. he B. him C. himself D. by him

  15. He had his bicycle _______ yesterday.

  A. repair B. repairing C. repaired D. be repaired

  16. It was a ________ room, with beautiful wall paper, waxed floor and nice furniture.

  A. pleased B. pleasant C. pleasing D. preasant

  17. He regretted _______the decision too hastily.

  A. make B. to make C. making D. have maked

  18. The professor insisted that we _______ our homework before next month.

  A. handed in B. will hand in C. hand in D. must hand in

  19. It ______ me of the country which we visited last summer.

  A. remembers B. recalls C. reminds D. tells

  20. He _______ smoking at last.

  A. gave up B. gave out C. gave in D. gave off

  21. John was _______ he lay down for an hour before dinner.

  A. so tired as B. so tired that C. too tired that D. too tired so

  22. Your answer is different ________ the teacher’s.

  A. to B. at C. from D. with

  23. It would be _______ a risk to leave the baby alone.

  A. running B. passing C. carrying D. obeying

  24. The fact _______ his health is bad is not true.

  A. which B. that C. as D. what

  25. These ______ did unusually well in the contest, so the judges didn’t know whom to give prize to.

  A. woman singers B. women singers C. women singer D. womans singers

  26. Man must stop _______ the earth’s atmosphere.

  A. filling B. wasting C. polluting D. blackening

  27. We can’t _______ another 100 kilometers any more.

  A. have B. turn C. make D. reach

  28. Is Mary ______ to join in us?

  A. supposed B. exposed C. supported D. indicated

  29. I want to be told all _______.

  A. which happen B. which happened

  C. that had happened D. that had been happened

  30. We’ve all heard of Thomas Edison, _______ who invented the electric light and many other things.

  A. man B. a man C. the man D. men

  31. Don’t tell me such things _______ you are not certain.

  A. that B. which C. those D. as

  32. _______ a microscope we can see different kinds of things that are unable to be seen by our naked eyes.

  A. In terms of B. In place of C. By means of D. By far

  33. Jackson went to work ______ his illness.

  A. besides B. even though C. in spite of D. although

  34. Anybody will do, _______ he is responsible for that.

  A. as far as B. so far as C. as long as D. as soon as

  35. I suppose they have known about it, _______?

  A. am I B. am not I C. have they D. haven’t they

  36. It ______ him ten years to write that novel.

  A. took B. spent C. cost D. costed

  37. The students are looking forward to _______ their holidays in Japan.

  A. spend B. spending C. for spend D. spent

  38. They all ______ mentioning that girl.

  A. avoided B. got away C. ran away D. escaped

  39. Human beings should find a new _______ of energy.

  A. orient B. source C. origin D. souse

  40. The couch is comfortable to _______.

  A. sit B. be sat C. sitted D. sit on

  41. So loudly _______ that all the people in the room got a fright.

  A. he shouted B. shout he C. did he shout D. he did shout

  42. He is the only one of the sons in the family who ______ received high education.

  A. are B. is C. have D. has

  43. We think of Mr. Li ______ our good friend.

  A. is B. to be C. as D. has been

  44. The mountain is 1,000 feet _______ the sea level.

  A. over B. higher C. above D. high

  45. The road will be blocked if there _______ another snow.

  A. is B. will be C. to be D. will have

  46. David like country life and has decided to _______ farming.

  A. get hold of B. get along with C. go in for D. go thorough

  47. These children have an advantage _______ those in calculation.

  A. over B. than C. to D. with

  48. Shanghai has a larger population than _______ in China.

  A. any city B. any other cities C. other city D. any other city

  49. In some countries there are a lot of young people now need _______teeth.

  A. false B. untrue C. wrong D. erroneous

  50. This book costs ______ that one.

  A. twice more B. twice more as C. two times more as D. twice as much as

  Ⅲ. Cloze (20 points)

  Directions:

  For each blank in the following passage, there are four choices given below and marked A, B, C and D. Choose the one that is most suitable and mark your answer by blackening the corresponding letter on the Answer Sheet.

  Smoking, which may be a pleasure for some people, is a serious source of discomfort for their fellows. _51_, medical authorities express their concern about the effect of smoking _52_ the health not only of those who smoke but also of those who do not. In fact, non-smokers who must involuntarily inhale (吸入) the air _53_ by tobacco smoke may suffer more than the smokers _54_.

  Smoking is prohibited in the theatres and in halls used for showing films _55_ in laboratories _56_ there may be a fire hazard (危险). Elsewhere, it is up to your good _57_.

  I am _58_ asking you to maintain “No-Smoking” in classrooms and seminar rooms.

  This will prove that you have the _59_ health in mind, which is very important to a large _60_ of our students.

  51.A. Still B. Further C. More D. Again

  52.A. in B. to C. on D. with

  53.A. polluting B. be polluted C. polluted D. to be polluted

  54.A. them B. themselves C. their own D. they

  55.A. and B. but C. as well as D. also

  56.A. where B. which C. that D. how

  57.A. feeling B. sense C. realize D. think

  58.A. so B. next C. therefore D. and

  59.A. non-smokers B. non-smokers’ C. non-smoker’s D. non-smoker

  60.A. number B. amount C. many D. much

  Ⅳ. Reading Comprehension (60 points)

  Directions:

  There are four reading passages in this part. Each passage is followed by five questions. For each question there are four suggested answers marked A, B, C and D. Choose one best answer and blacken the corresponding letter on the Answer Sheet.

  Passage One

  All the housewives who went to the new supermarket had one great ambition: to be the lucky customer who did not have to pay for her shopping. For this was what the notice just inside the entrance promised. It said: “Remember, once a week, one of our customers gets free goods. This May Be Your Lucky Day!”

  For several weeks Mrs. Edwards hoped, like many of her friends, to be the lucky customer. Unlike her friends, she never gave up hoping. The cupboards in kitchen were full of things which she did not need. Her husband tried to advise her against buying things but failed. She dreamed of the day when the manager of the supermarket would approach her and say: “Madam, this is Your Lucky Day. Everything in your basket is free.”

  One Friday morning, after she had finished her shopping and had taken it to her car, she found that she had forgotten to buy any tea. She dashed back to the supermarket, got the tea and went towards the cash-desk. As she did so, she saw the manager of the supermarket approach her. “Madam,” he said, holding out his hand, “I want to congratulate you! You are our lucky customer and everything you have in your basket is free!”

  61. The housewives learnt about the of free goods _______.

  A. on TV B. from the manager

  C. at the supermarket D. from the newspaper

  62. Mrs. Edwards ________.

  A. is always very lucky B. had no friends

  C. hoped to get free shopping D. gets disappointed easily

  63. Mrs. Edwards’s husband tried to ________.

  A. make her unhappy B. cheer her up

  C. buy things with her D. stop her buying things

  64. Mrs. Edwards went back to the supermarket quickly because she had to _______.

  A. buy another thing B. talk to the manager

  C. pay for her shopping D. find her shopping

  65. Mrs. Edwards must have been ________.

  A. pleased B. delighted C. proud D. disappointed

  Passage Two

  Deep inside a mountain near Sweetwater in East. Tennessee is a body of water known as the Lost Sea. It is listed by the Guinness Book of Would Records as the world’s largest underground lake. The Lost Sea is part of an extensive and historic cave system called Craighead Caverns.

  The caverns have been known and used since the days of the Cherokee Indian nation. The cave expands into a series of huge rooms from a small opening on the side of the mountain. Approximately one mile from the entrance, in a room called “The Council Room,” many Indian artisfacts have been found. Some of the items discovered include pottery, arrowheads, weapons, and jewelry.

  For many years there were persistent rumors of a large underground lake somewhere in a cave, but it was not discovered until 1905. In that year, a thirteen-year-old boy named Ben Sands crawled through a small opening three hundred feet underground. He found himself in a large cave half filled with water.

  Today tourists visit the Lost Sea and ride far out onto it in glass-bottomed boats powered by electric motors. More than thirteen acres of water have been mapped out so far and still no end to the lake has been found. Even though teams of divers have tried to explore the Lost Sea, the full extent of it is still unknown.

  66. The Lost Sea is unique because it is ________.

  part of a historical cave system

  the biggest underground lake in the world

  listed in the Guinness Book of World Records

  the largest body of water in Tennessee

  67. The Craighead Caverns have been known ________.

  A. through history B. since the time of the Indian nations

  C. since 1905 D. since divers explored them

  68. Who located the Lost Sea in recent times?

  A. The Cherokee Indians. B. Tourists.

  C. Ben Sands. D. Scientists.

  69. What was found in “The Council Room”?

  A. A small natural opening. B. A large cave.

  C. Another series of rooms. D. Many old Indian objects.

  70. It can be inferred from the passage that the Craighead Caverns presently serve as ____.

  A. an underground testing site B. an Indian meeting ground

  C. a tourist attraction D. a motor boat race course

  Passage Three

  Generations of Americans have been brought up to believe that a good breakfast is one life’s essentials. Eating breakfast at the start of the day, we have all been told, and told again, is as necessary as putting gasoline in the family car before starting a trip.

  But for many people the thought of food first thing in the morning is by no means a pleasure. So despite all the efforts, they still take no breakfast. Between 1977 and 1983, the latest year for which figures are available, the number of people who didn’t have breakfast, increased by 33 percent.

  For those who feel pain of guilt about not eating breakfast, however, there is some good news. Several studies in the last few years indicate that, for adults especially, there may be nothing wrong with omitting breakfast. “Going without breakfast does not affect performance,” said Arrold E. Bender, former professor of the nutrition at Queen Elizabeth College in London, “nor does giving people breakfast improve performance.”

  Scientific evidence linking breakfast to better health or better performance is surprisingly inadequate, and most of the recent work involves children, not adults, “The literature”, says one researcher, Dr. Erresto at the University of Texas, “is poor”.

  71. The latest year for which figures could be obtained is _______.

  A. the year the author wrote the article B. 1977

  C. any year between 1997 and 1983 D. 1983

  72. For those who do not take breakfast, the good news is that _______.

  several studies have been done in the past few years

  the omission of breakfast does no harm to one’s health

  adults have especially made studies in this field

  eating little in the morning is good for health

  73. “…nor does giving people breakfast improve performance” means ______.

  anyone without breakfast does improve his performance

  not giving people breakfast improve performance

  having breakfast does not improve performance, either

  people having breakfast do improve their performance

  74. The word “literature” in the last sentence refers to _______.

  A. stories, poems, plays, etc. B. written works on a particular subject

  C. any printed material D. the modern literature of America

  75. What is implied but NOT stated by the author is that _______.

  breakfast does not affect performance

  Dr. Erresto is engaged in research work at an institution of higher learning

  not eating breakfast might affect the health of children

  Professor Bender once taught college courses in nutrition in London

  Passage Four

  About 35% of all high school graduates in America continue their education in an institution of higher learning. The word college is used to refer to either a college or a university. These institutions offer four-year programs that lead to a Bachelor of Arts (B.A.) or Bachelor Science (B.S.) degree. Some students attend a junior college (providing only a two-year program) for one to two years before entering a four-year college as a sophomore (二年级生) or junior (三年级生).

  It is generally easier to be accepted at a state university than at a private one. Most private schools require strict entrance examinations and a high grade point average (GPA), as well as specific college prep classes in high school. Private schools cost considerably more than state colleges and famous private schools are very expensive. Poorer students can sometimes attend, however, by earning scholarships. Some college graduates go on to earn advanced masters or doctoral degrees in grad (graduate) school. Occupations in certain fields such as law or medicine require such advanced studies.

  Since college costs are very high, most students work at part-time jobs. Some have full-time jobs and go to school part-time. Often some will take five or more years to complete a four-year program because of money / job demands on their time.

  While the college and work demands take up the great part of a student’s time, most still enjoy social activities. Sports, dances, clubs, movies, and plays are all very popular. However, gathering together for long, philosophical talks at a favorite meeting place on or near the university is probably the most popular activity.

  76. College education is _______ in America.

  A. quite common B. very rare

  C. something difficult D. almost impossible

  77. Which of the following is NOT required for entering most private schools.

  A. entrance examinations B. taking part in many activities

  C. GPA D. college prep classes

  78. How can poor students attend private schools?

  A. Only by working at part-time jobs. B. Only by working at full-time jobs.

  C. Only by earning scholarships. D. All of above.

  79. The American college students like to _______ most of all.

  A. discuss problems on philosophy B. play balls

  C. earn enough money D. go to the cinemas or theatres

  80. The best title for this passage is _______.

  A. Part-time jobs B. American college

  C. Popular activity D. A new system

  Ⅴ. Writing (20 points)

  Directions:

  For this part, you are allowed 20 minutes to write a composition of about 80 words according to the following topic.

  金钱是一切吗?(Is Money Everything?)

  参考答案

  Ⅰ. Phonetics

  1.C 2.D 3.A 4.B 5.B 6.D 7.B

  8.A 9.B 10.D

  Ⅱ. Vocabulary and Structure

  11.C 12.B 13.A 14.A 15.C 16.B 17.C

  18.C 19.C 20.A 21.B 22.C 23.A 24.B

  25.B 26.C 27.C 28.A 29.C 30.C 31.D

  32.C 33.C 34.C 35.D 36.A 37.B 38.A

  39.B 40.D 41.C 42.D 43.C 44.C 45.A

  46.C 47.A 48.D 49.A 50.D

  Ⅲ. Cloze

  51.B 52.C 53.C 54.B 55.C 56.A 57.B

  58.C 59.B 60.A

  Ⅳ. Reading Comprehension

  61.C 62.C 63.D 64.A 65.D 66.B 67.B

  68.C 69.D 70.C 71.D 72.B 73.C 74.B

  75.C 76.A 77.B 78.D 79.A 80.B

  Ⅴ. Writing

  In Money Everything?

  I don’t think money is everything, but we can’t do without it. Fox example, money can’t buy us happiness and a good education. And for another example, money can’t buy us good health and a long life. But we can not live without money. We need it for our daily necessities such as food, clothes and transportation. What’s more, we need it to live a better life. In short, we should learn the value of money and make the most of its advantages

 一、语音知识(共5小题,每题1.5分,共7.5分)

  在下列每组单词中,有一个单词的划线部分与其他单词的划线部分的读音不同。找出这个词,并把它前面的大写字母填入左边的括号里。

  ( )1.A. childhood B. chemist C. church D. chest

  ( )2. A. dear B. hear C. near D. bear

  ( )3. A. excellent B. excuse C. explain D. express

  ( )4. A. museum B. popular C. dustbin D. valuable

  ( )5. A. coast B. float C. soap D. broad

  二. 词汇与语法知识(共25小题;每1.5分,共37.5分)

  从每小题的四个选项中,选出最佳的一项,并把它前面的大写字母填入左边的括号里。

  ( )6. He took the machine to pieces to find out how it _______.

  A. progressed B. operated C. equipped D. managed

  ( )7. I asked two people to help me start my car, but ____ of them knew what to do.

  A. either B. none C. both D. neither

  ( )8. Let’s visit the bookstore on my way back home, __________?

  A. shan’t we B. won’t you C. shall we D. will you

  ( )9. Please be sure to telephone me next time you _______ to our city.

  A. will come B. come C. came D. are coming

  ( )10. He wondered if he could slip out of the lecture hall without anyone _________.

  A. noticing B. noticed C. to notice D. being noticed

  ( )11. – You realize that you were driving at 100 miles per hour, don’t you?

  -- No, officer, I _____ have been. This car can’t do more than 70.

  A. needn’t B. shouldn’t C. couldn’t D. might not

  ( )12. Class is to begin in a minute, but the teacher still hasn’t _____.

  A. come on B. turned out C. come along D. turned up

  ( )13. By the end of last year we _____ more than 200 students of English all over the province.

  A. trained B. would have trained C. had trained D. have trained

  ( )14. ______ the teacher’s suggestion, Tom finally found a way to settle the problem.

  A. Following B. To follow C. Follow D. He followed

  ( )15. – Hello, may I speak to Dr. Bush?

  --_________________.

  A. Yes, I’m Bush B. Yes, it’s me

  C. Here is Bush D. Speaking

  ( )16. Of the two new teachers, who do you like______?

  A. much B. better C. well D. the most

  ( )17. Something about his manager suggested that he _____ not interested in what we were doing.

  A. was B. were C. be D. is

  ( )18. The belief that the children of working mothers usually suffer is_____ by most scientists.

  A. rejected B. refused C. resisted D. reduced

  ( )19. Catherine is one of the brightest students who _____ from the Department of Computer Science, Brown University.

  A. is graduated B. has graduated

  C. are graduated D. have graduated

  ( )20. I always regret not _____ harder when I was young.

  A. studying B. having studied

  C. to study D. to have studied

  ( )21. Her dog ran out of the yard _____ the old lady opened the gate.

  A. moment B. a moment C. the moment D. that moment

  ( )22. –The phone is ringing.

  -- Who could _____ be? It is already midnight.

  A. he B. it C. this D. that

  ( )23. There used to be a coffee shop next to your house,________?

  A. wasn’t there B. didn’t there C. wasn’t it D. didn’t it

  ( )24. Not until he finished his homework _____ him to watch TV in the evening.

  A. his mother allowed B. his mother had allowed

  C. did his mother allow D. had his mother allowed

  ( )25. He thought nobody was around, but he was in fact seen _____ into the office building.

  A. to steal B. steal C. stole D. stolen

  ( )26. You don’t have to pay for your flights; they’re ______ in the price of your holiday.

  A. concluded B. held C. settled D. included

  ( )27. Have you ever been to the square ______ was built last year?

  A. which B. where C. when D. what

  ( )28. They started off at about 5 o’clock in the morning. They should ____ there by now.

  A. arrive B. have been arriving C. have arrived D. be arriving

  ( )29. In this park, sparrows often fly down from trees to eat from visitors’ hands. They are used to _____ in this way.

  A. be fed B. feed C. having fed D. being fed

  ( )30. It’s such a big room. If you don’t speak loud enough, you’ll never make yourself______.

  A. hear B. hearing C. to hear D. heard

  三. 完形填空(共20小题;每小题1.5分,共30分)

  通读下面的短文,掌握其大意。然后,从每小题的四个选项中选出可填入相应空白处的最佳选项,并把它前面的大写字母填入左边的括号里。

  Mr. Jones was traveling in a car. Soon after setting out from a village to drive to London, he heard a strange noise from the back of the car. Naturally, he _31__ to have a look. He examined the wheels__32__ but found nothing wrong. __33__, he got back into the car and __34__ his way. The noise began almost immediately and was louder than _35__. Quickly turning his head, the man saw what appeared to be a great black cloud following the car._36__ he stopped at a village later on, he was told that a queen bee must be __37__ in his car as there were thousands of bees nearby.

  __38__ learning this, the man realized that the only way to get rid of the bees would be to drive away as _39__ as possible. After an hour’s hard driving, he arrived in London where he _40__ his car outside a hotel and went in to have a drink. It was not long __41_ a waiter who had seen him _42___ hurried in to inform him that his car was covered with __43__. The poor driver telephoned the police and explained what had happened. The _44__decided the best way to _45__ the situation would be to call in a bee-keeper. In a short time, the bee-keeper arrived. He found the __46__passenger hidden near the wheel at the back of the car. Very _47_ to the driver for his __48_ gift, the bee-keeper took the queen and her thousands of __49__ home in a large box. Then, the driver drove away in peace, _50_ free from the “black cloud”, which had hung over his car.

  ( )31. A. moved out B. got out C. turned around D. drove back

  ( )32. A. closely B. quietly C. clearly D. deeply

  ( )33. A. However B. Though C. Instead D. Therefore

  ( )34. A. went B. continued C. started D. drove

  ( )35. A. ever B. the beginning C. the past D. early

  ( )36. A. Until B. Before C. When D. Since

  ( )37. A. taken B. found C. hidden D. stored

  ( )38. A. At B. On C. For D. In

  ( )39. A. carefully B. quietly C. bravely D. quickly

  ( )40. A. sent B. rested C. parked D. lay

  ( )41. A. before B. then C. until D. when

  ( )42. A. come over B. arrive C. set off D. leave

  ( )43. A. bees B. dust C. flowers D. a cloud

  ( )44. A. waiter B. driver C. expert D. police

  ( )45. A. get rid of B. go on with C. clean up D. deal with

  ( )46. A. mistaken B. anxious C. unpopular D. unwelcome

  ( )47. A. thankful B. angry C. surprised D. delightful

  ( )48. A. worthless B. expensive C. unexpected D. usual

  ( )49. A. sisters B. lovers C. followers D. prisoners

  ( )50. A. by and by B. at least C. by all means D. at present

  四. 阅读理解(共15小题,每题3分,共45分)

  阅读下列短文,然后根据短文的内容从每小题的四个选择项中选出最佳的一项, 并把它前面的大写字母填入左边的括号里。

  A

  For 30 years, Randy J. Murphy drove without being stopped by the police—and without a driver’s license (驾驶执照).

  The 46-year-old man’s luck came to an end last May. On his way home from his job as a dishwasher, he turned up the radio in the car.

  “I just turned the corner, and there was Mark,” Murphy said of the police officer who has since made such a difference in his life.

  Officer Mark Taylor had stopped the car as he heard the blaring (震耳的) music. When he asked for a driver’s license, Murphy said that he didn’t have one.

  Murphy told Taylor he couldn’t read well enough to tale the written part of the licensing test. “He said people just don’t help anymore. I told him if he was willing, I’d help him,” said Taylor. He gave Murphy his phone number. That afternoon Murphy called the officer.

  For the next three months, the men met several times a week to review the questions which might appear in the test. When Murphy took the test, Taylor went with him. Murphy passed on his sixth attempt (尝试). He then sailed through the road test. On September 5, he got his license.

  Taylor’s act of kindness won him the Officer of the Month award(奖) from the Knoxville Police Department. “People should help each other if they can,” Taylor said. “Randy did all the work. I just guided him along.”

  Although Murphy has overcome the difficulty that kept him from getting a driver’s license, he hasn’t stopped there. “We still meet once a week to read,” Taylor said. “We’ve also become friends.”

  “I’m glad he pulled me over now,” said Murphy.

  ( )51. Murphy was stopped by Taylor because_________.

  A. the music hi his car was too loud

  B. he drove without a driver’s license

  C. he made a wrong turn at a corner

  D. he listened to the radio while driving

  ( )52. After learning Murphy’s situation, Taylor decided ________.

  A. to put an end to his luck B. to help him learn how to read

  C. to take away his driver’s license

  D. to stop him from doing silly things

  ( )53. In “he then sailed through the road test” sailed through is close in meaning to ______.

  A. tried his best in B. nearly failed in

  C. suffered a lot in D. easily succeeded in

  ( )54. According to Taylor, he helped Murphy pass the licensing test because _______.

  A. he felt sorry for the bad situation of the poor

  B. he wanted to win the Officer of the Month award

  C. he hated to see people in need of help were not helped

  D. he thought it was a policeman’s duty to help people read

  B

  You start to introduce an old friend to someone, and suddenly you can’t remember that someone’s name even though you sense it is just there in your memory. Or you can’t quite bring back the name of a film you just saw. Such tip-of-the-tongue or TOT incidents happen to almost everyone, notes Deborah Burke, a scientist at Pomona College in Claremont, California.

  These lapses(失误) have noting to do with remembering the meaning of a word, but rather with its sound. “Often, the sound of a word is arbitrary (任意的) and senseless,” says Burke. This arbitrariness sometimes can make it difficult to bring back the word.

  The best way to prevent the problem is to use the name of a person or object as frequently as possible. “I tell people to do what salespeople often do-repeat people’s name several times just before you plan to see them,” says Liz Zelinski of the University of South California in Los Angeles.

  A TOT experience can seem worse when a similar-sounding(发音相似的),but incorrect, word comes into your head unexpectedly and stays there. Burke tells the story of a student who was trying to remember the name of a particular car. The student wanted the word Winnebago, but she could only come up with rutabaga. When this happens, think of something else, suggests Burke. “If you stop feeling worried about it, the correct word sooner or later will come to you.”

  ( )55. People sometimes find it hard to bring back a word they know well, for __________.

  A. it is impossible to remember every word

  B. the pronunciation seldom matches the spelling

  C. some words do not have any exact meaning

  D. its sound is decided for no good reason

  ( )56. TOT incidents are more likely to happen ________.

  A. with words similar in pronunciation

  B. with the name of a strange person or object

  C. when a word you don’t like gets into your mind

  D. when you pay too much attention to certain subjects

  ( )57. When you cannot come up with the right word you’re trying to remember, you may ______.

  A. think of more words of similar sound

  B. stop feeling worried but keep thinking of it

  C. do something else for a while and then try again

  D. forget it for the moment and pay attention to something else

  C

  The Amish are often called the “Plain People.” Their home have no pictures on the walls, and no soft, comfortable furniture. The men wear dark trousers with white or blue shirts, and the women wear long dresses in dark colors. They ride in carriages pulled by horses.

  The Amish have a saying: “The old way is the best way.” Although the Amish accept some new ideas- they use new medicines, for example- their way of life has not changed much in 300 years. They do not use electric lights, telephones or TVs.

  Almost all Amish live on farms. They do not use modern machinery (机器),yet their farms are successful because the Amish work hard and take good care of their land and animals. Their farms are always small. The Amish think it is wrong to have more land or more money than they need to live upon. A few years ago some Amish farmers discovered oil on their land. They immediately sold their land moved away, without telling anyone about the oil.

  The Amish will not buy insurance (保险) of any kind. When there is trouble, they help one another. If an Amish farmer gets sick, friends and neighbors will milk his cows and plant his fields. If a house burns down, as many as 200 men will come and build a new house in one day.

  People are curious about the lives of the Amish. Every year thousands of people visit the part of Pennsylvania where most Amish live. Usually the Amish are not happy about the visitors, but they tolerate(容忍) them. Perhaps the Amish understand that the visitors want to experience, at least for a few days, the quieter, simpler Amish way of life.

  ( )58. The Amish are called the “ Plain People” because they _______________.

  A. live on plains B. live a simple life

  C. do not like new ideas D. do not care about their clothes

  ( )59. Some Amish farmers left their land after discovering oil on it because they_______.

  A. didn’t want to have more money than they needed

  B. found the land not suitable for farming any more

  C. were afraid of getting into trouble

  D. didn’t need oil in their life

  ( )60. From the passage we know that the Amish people ______.

  A. want to be separated from one another

  B. used to take no medicines when they got ill

  C. believe in what they have been doing for 300 years

  D. keep small farms because they are easier to manage

  ( )61. What can be inferred form the passage?

  A. The Amish way of life is considered to be the best for Americans

  B. The coming of visitors greatly improves the life of the Amish people

  C. People wonder at the Amish way of life

  D. The Amish people are born to tolerate others.

  D

  Copernicus was born in Torun, Poland, on February19, 1473. Little is known about his early life except that his father died when he was 10. An uncle adopted (收养) him, his two sisters, and his brother. The uncle saw to it that the two boys received a good education. Copernicus went to the University of Cracow. There he studied such subjects as Latin, mathematics, and astronomy. It was probably at that time that he changed his Polish name, Niklas Kopernigk, to the Latin form of Nicolaus Copernicus. In 1946 Copernicus went to Italy, where he spent the next 10 years studying at various universities.

  In Copernicus’ time people still believed that all things—the sun, the stars, and the planets—moved around the earth. It was an old belief that few men had ever questioned. Aristotle had based his theory of astronomy on his belief. Because the Church had long been the center of learning, the theory was also linked to religious (宗教的) beliefs.

  In 1506 Copernicus returned to his homeland. A few years later he began to work for the Church. All those years Copernicus carried on his work on astronomy. He had just the most basic equipment and, like other scientists of his day, made observations with only his eyes. Still, using mathematics and logic (逻辑),Copernicus worked out a different theory, which held that the planets went around the sun.

  Copernicus did not announce his ideas. He did not want to make trouble. But he could not hide the scientific truth. So he talked about his theory with his friends, who strongly advised him to have his work published. His great book. On the Revolution of the Heavenly Bodies appeared at the very end of his life. Copernicus saw the first copy on the day he died, May 24, 1543.

  ( )62. Which of the following is TRUE about Copernicus?

  A. He had two brothers and a sister

  B. He used to be called Niklas Kopernigk

  C. He lost his father soon after he was born

  D. He spent 10 years at the University of Cracow

  ( )63. From the passage we can see that astronomy is _____________.

  A. the life experience of great men

  B. the movement of the stars and the planets

  C. the scientific study of natural objects in space

  D. the theories developed by scientists of old times

  ( )64. Copernicus developed his theory ________.

  A. using various telescopes B. based on Aristotle’s beliefs

  C. through observations and reasoning

  D. under the encouragement of his friends

  ( )65. The writer of the passage wants us to know that ______________.

  A. Copernicus did not tell about his theory until the day of his death

  B. for many years Copernicus dared to do nothing openly against the Church

  C. pushed by his friends Copernicus decided to write a book in May1543

  D. shortly before he got back to Poland Copernicus started to work for the Church

  五 短文识错 (共10小题;每题1.5分,共15分)

  下面短文中有10行标有题号。找出每行4个划线部分中的错误项,并将错误项下面的大写字母填入左边的括号里。

  Learning English as a foreign language is difficult, but you can

  ( )66. learn more quickly unless you follow these suggestions. One way

  A B C D

  ( )67.to help your English is by listen to English on the radio and TV

  A B C D

  ( )68.every day. Even if you don’t understand nothing at first, don’t be

  A B C D

  ( )69.worried. It will be easy little by little. You just need to be patient.

  A B C D

  ( )70.Other way that’ll be of help is to talk in English. When you try

  A B C D

  ( )71.speak English, don’t be nervous. Just relax and use the words you know.

  A B C D

  ( )72.My last suggestion is to think in English. When you are to yourself, try

  A B C D

  ( )73.to practice in this way. That will become easier for you to use English

  A B C D

  ( )74.vocabulary and sentences. If you find it hard to thinking in this language,

  A B C D

  ( )75.don’t give up. Keep on trying. I hope you will follow my advices.

  A B C D

  六 补全对话(共5句;每句满分3分,共15分)

  根据中文提示,将对话中缺少的内容写在线上。这些句子必须符合英语表达习惯。打句号的地方,用陈述句;打问号的地方,用疑问句。

  提示:Dr. Johnson 一家要来华旅游。他给长城饭店打电话预定两个房间,询问在北京可以参观哪些地方,以及是否可以安排导游(tour guide)。长城饭店的李红耐心地回答了他的问题。

  Li Hong: Great Wall Hotel. Can I help you?

  Dr. Johnson: ______76_____________. We will arrive at your hotel on June 15.

  Li Hong: _________77____________?

  Dr. Johnson: Three nights. We’ll leave for Shanghai on the morning of June 18.

  Li Hong: No problem._______78____________?

  Dr. Johnson: Gilbert Johnson. G-i-l-b-e-r-t, Gilbert. J-o-h-n-s-o-n, Johnson.

  Li Hong: Okay. Mr. Gilbert Johnson, two rooms for three nights, from June 15 to the morning of June 18.

  Dr. Johnson: That’s right. ______79_____________?

  Li Hong: Well, the Summer Palace, the Great Wall, the Ming Tombs, and some other places.

  Dr. Johnson: Very good, I think we’ll try to see them all. By the way, ____80_______?

  Li Hong: Yes, we can make the arrangement for you.

  Dr. Johnson: Thanks a lot. See you then.

  Li Hong: See you.

  参考答案:

  一、语音知识

  答案:1.B 2.D 3.A 4.C 5.D

  二、词汇与语法知识

  答案:6.B 7.D 8.C 9.B 10.A 11.C 12.D

  13.C 14.A 15.D 16.B 17.A 18.A 19.D

  20.B 21.C 22.B 23.A 24.C 25.A 26.D

  27.A 28.C 29.D 30.D

  三、完形填空

  答案:31.B 32.A 33.D 34.B 35.A 36.C 37.C

  38.B 39.D 40.C 41.A 42.B 43.A 44.D

  45.D 46.D 47.A 48.C 49.C 50.B

  四、阅读理解

  答案:51.A 52.B 53.D 54.C 55.D 56.A 57.D

  58.B 59.A 60.C 61.C 62.B 63.C 64.C

  65.B

  五、短文识错

  答案:66.B 67.B 68.C 69.B 70.A 71.A 72.D

  73.B 74.C 75.D

  六、补全对话

  76. I’d like (/ want) to book (/ have) two rooms

  77. How long are you going go stay

  78. May I have your name, please/ What’s your name

  79. Where do you think we could visit ( /go)during our stay in Beijing

  80. Can you get a tour guide for us / Can you arrange for a tour guide

  to go with us

  一、语音知识(共5小题,每题1.5分,共7.5分)

  在下列每组单词中,有一个单词的划线部分与其他单词的划线部分的读音不同。找出这个词,并把它前面的大写字母填入左边的括号里。

  ( )1.A. childhood B. chemist C. church D. chest

  ( )2. A. dear B. hear C. near D. bear

  ( )3. A. excellent B. excuse C. explain D. express

  ( )4. A. museum B. popular C. dustbin D. valuable

  ( )5. A. coast B. float C. soap D. broad

  二. 词汇与语法知识(共25小题;每1.5分,共37.5分)

  从每小题的四个选项中,选出最佳的一项,并把它前面的大写字母填入左边的括号里。

  ( )6. He took the machine to pieces to find out how it _______.

  A. progressed B. operated C. equipped D. managed

  ( )7. I asked two people to help me start my car, but ____ of them knew what to do.

  A. either B. none C. both D. neither

  ( )8. Let’s visit the bookstore on my way back home, __________?

  A. shan’t we B. won’t you C. shall we D. will you

  ( )9. Please be sure to telephone me next time you _______ to our city.

  A. will come B. come C. came D. are coming

  ( )10. He wondered if he could slip out of the lecture hall without anyone _________.

  A. noticing B. noticed C. to notice D. being noticed

  ( )11. – You realize that you were driving at 100 miles per hour, don’t you?

  -- No, officer, I _____ have been. This car can’t do more than 70.

  A. needn’t B. shouldn’t C. couldn’t D. might not

  ( )12. Class is to begin in a minute, but the teacher still hasn’t _____.

  A. come on B. turned out C. come along D. turned up

  ( )13. By the end of last year we _____ more than 200 students of English all over the province.

  A. trained B. would have trained C. had trained D. have trained

  ( )14. ______ the teacher’s suggestion, Tom finally found a way to settle the problem.

  A. Following B. To follow C. Follow D. He followed

  ( )15. – Hello, may I speak to Dr. Bush?

  --_________________.

  A. Yes, I’m Bush B. Yes, it’s me

  C. Here is Bush D. Speaking

  ( )16. Of the two new teachers, who do you like______?

  A. much B. better C. well D. the most

  ( )17. Something about his manager suggested that he _____ not interested in what we were doing.

  A. was B. were C. be D. is

  ( )18. The belief that the children of working mothers usually suffer is_____ by most scientists.

  A. rejected B. refused C. resisted D. reduced

  ( )19. Catherine is one of the brightest students who _____ from the Department of Computer Science, Brown University.

  A. is graduated B. has graduated

  C. are graduated D. have graduated

  ( )20. I always regret not _____ harder when I was young.

  A. studying B. having studied

  C. to study D. to have studied

  ( )21. Her dog ran out of the yard _____ the old lady opened the gate.

  A. moment B. a moment C. the moment D. that moment

  ( )22. –The phone is ringing.

  -- Who could _____ be? It is already midnight.

  A. he B. it C. this D. that

  ( )23. There used to be a coffee shop next to your house,________?

  A. wasn’t there B. didn’t there C. wasn’t it D. didn’t it

  ( )24. Not until he finished his homework _____ him to watch TV in the evening.

  A. his mother allowed B. his mother had allowed

  C. did his mother allow D. had his mother allowed

  ( )25. He thought nobody was around, but he was in fact seen _____ into the office building.

  A. to steal B. steal C. stole D. stolen

  ( )26. You don’t have to pay for your flights; they’re ______ in the price of your holiday.

  A. concluded B. held C. settled D. included

  ( )27. Have you ever been to the square ______ was built last year?

  A. which B. where C. when D. what

  ( )28. They started off at about 5 o’clock in the morning. They should ____ there by now.

  A. arrive B. have been arriving C. have arrived D. be arriving

  ( )29. In this park, sparrows often fly down from trees to eat from visitors’ hands. They are used to _____ in this way.

  A. be fed B. feed C. having fed D. being fed

  ( )30. It’s such a big room. If you don’t speak loud enough, you’ll never make yourself______.

  A. hear B. hearing C. to hear D. heard

  三. 完形填空(共20小题;每小题1.5分,共30分)

  通读下面的短文,掌握其大意。然后,从每小题的四个选项中选出可填入相应空白处的最佳选项,并把它前面的大写字母填入左边的括号里。

  Mr. Jones was traveling in a car. Soon after setting out from a village to drive to London, he heard a strange noise from the back of the car. Naturally, he _31__ to have a look. He examined the wheels__32__ but found nothing wrong. __33__, he got back into the car and __34__ his way. The noise began almost immediately and was louder than _35__. Quickly turning his head, the man saw what appeared to be a great black cloud following the car._36__ he stopped at a village later on, he was told that a queen bee must be __37__ in his car as there were thousands of bees nearby.

  __38__ learning this, the man realized that the only way to get rid of the bees would be to drive away as _39__ as possible. After an hour’s hard driving, he arrived in London where he _40__ his car outside a hotel and went in to have a drink. It was not long __41_ a waiter who had seen him _42___ hurried in to inform him that his car was covered with __43__. The poor driver telephoned the police and explained what had happened. The _44__decided the best way to _45__ the situation would be to call in a bee-keeper. In a short time, the bee-keeper arrived. He found the __46__passenger hidden near the wheel at the back of the car. Very _47_ to the driver for his __48_ gift, the bee-keeper took the queen and her thousands of __49__ home in a large box. Then, the driver drove away in peace, _50_ free from the “black cloud”, which had hung over his car.

  ( )31. A. moved out B. got out C. turned around D. drove back

  ( )32. A. closely B. quietly C. clearly D. deeply

  ( )33. A. However B. Though C. Instead D. Therefore

  ( )34. A. went B. continued C. started D. drove

  ( )35. A. ever B. the beginning C. the past D. early

  ( )36. A. Until B. Before C. When D. Since

  ( )37. A. taken B. found C. hidden D. stored

  ( )38. A. At B. On C. For D. In

  ( )39. A. carefully B. quietly C. bravely D. quickly

  ( )40. A. sent B. rested C. parked D. lay

  ( )41. A. before B. then C. until D. when

  ( )42. A. come over B. arrive C. set off D. leave

  ( )43. A. bees B. dust C. flowers D. a cloud

  ( )44. A. waiter B. driver C. expert D. police

  ( )45. A. get rid of B. go on with C. clean up D. deal with

  ( )46. A. mistaken B. anxious C. unpopular D. unwelcome

  ( )47. A. thankful B. angry C. surprised D. delightful

  ( )48. A. worthless B. expensive C. unexpected D. usual

  ( )49. A. sisters B. lovers C. followers D. prisoners

  ( )50. A. by and by B. at least C. by all means D. at present

  四. 阅读理解(共15小题,每题3分,共45分)

  阅读下列短文,然后根据短文的内容从每小题的四个选择项中选出最佳的一项, 并把它前面的大写字母填入左边的括号里。

  A

  For 30 years, Randy J. Murphy drove without being stopped by the police—and without a driver’s license (驾驶执照).

  The 46-year-old man’s luck came to an end last May. On his way home from his job as a dishwasher, he turned up the radio in the car.

  “I just turned the corner, and there was Mark,” Murphy said of the police officer who has since made such a difference in his life.

  Officer Mark Taylor had stopped the car as he heard the blaring (震耳的) music. When he asked for a driver’s license, Murphy said that he didn’t have one.

  Murphy told Taylor he couldn’t read well enough to tale the written part of the licensing test. “He said people just don’t help anymore. I told him if he was willing, I’d help him,” said Taylor. He gave Murphy his phone number. That afternoon Murphy called the officer.

  For the next three months, the men met several times a week to review the questions which might appear in the test. When Murphy took the test, Taylor went with him. Murphy passed on his sixth attempt (尝试). He then sailed through the road test. On September 5, he got his license.

  Taylor’s act of kindness won him the Officer of the Month award(奖) from the Knoxville Police Department. “People should help each other if they can,” Taylor said. “Randy did all the work. I just guided him along.”

  Although Murphy has overcome the difficulty that kept him from getting a driver’s license, he hasn’t stopped there. “We still meet once a week to read,” Taylor said. “We’ve also become friends.”

  “I’m glad he pulled me over now,” said Murphy.

  ( )51. Murphy was stopped by Taylor because_________.

  A. the music hi his car was too loud

  B. he drove without a driver’s license

  C. he made a wrong turn at a corner

  D. he listened to the radio while driving

  ( )52. After learning Murphy’s situation, Taylor decided ________.

  A. to put an end to his luck B. to help him learn how to read

  C. to take away his driver’s license

  D. to stop him from doing silly things

  ( )53. In “he then sailed through the road test” sailed through is close in meaning to ______.

  A. tried his best in B. nearly failed in

  C. suffered a lot in D. easily succeeded in

  ( )54. According to Taylor, he helped Murphy pass the licensing test because _______.

  A. he felt sorry for the bad situation of the poor

  B. he wanted to win the Officer of the Month award

  C. he hated to see people in need of help were not helped

  D. he thought it was a policeman’s duty to help people read

  B

  You start to introduce an old friend to someone, and suddenly you can’t remember that someone’s name even though you sense it is just there in your memory. Or you can’t quite bring back the name of a film you just saw. Such tip-of-the-tongue or TOT incidents happen to almost everyone, notes Deborah Burke, a scientist at Pomona College in Claremont, California.

  These lapses(失误) have noting to do with remembering the meaning of a word, but rather with its sound. “Often, the sound of a word is arbitrary (任意的) and senseless,” says Burke. This arbitrariness sometimes can make it difficult to bring back the word.

  The best way to prevent the problem is to use the name of a person or object as frequently as possible. “I tell people to do what salespeople often do-repeat people’s name several times just before you plan to see them,” says Liz Zelinski of the University of South California in Los Angeles.

  A TOT experience can seem worse when a similar-sounding(发音相似的),but incorrect, word comes into your head unexpectedly and stays there. Burke tells the story of a student who was trying to remember the name of a particular car. The student wanted the word Winnebago, but she could only come up with rutabaga. When this happens, think of something else, suggests Burke. “If you stop feeling worried about it, the correct word sooner or later will come to you.”

  ( )55. People sometimes find it hard to bring back a word they know well, for __________.

  A. it is impossible to remember every word

  B. the pronunciation seldom matches the spelling

  C. some words do not have any exact meaning

  D. its sound is decided for no good reason

  ( )56. TOT incidents are more likely to happen ________.

  A. with words similar in pronunciation

  B. with the name of a strange person or object

  C. when a word you don’t like gets into your mind

  D. when you pay too much attention to certain subjects

  ( )57. When you cannot come up with the right word you’re trying to remember, you may ______.

  A. think of more words of similar sound

  B. stop feeling worried but keep thinking of it

  C. do something else for a while and then try again

  D. forget it for the moment and pay attention to something else

  C

  The Amish are often called the “Plain People.” Their home have no pictures on the walls, and no soft, comfortable furniture. The men wear dark trousers with white or blue shirts, and the women wear long dresses in dark colors. They ride in carriages pulled by horses.

  The Amish have a saying: “The old way is the best way.” Although the Amish accept some new ideas- they use new medicines, for example- their way of life has not changed much in 300 years. They do not use electric lights, telephones or TVs.

  Almost all Amish live on farms. They do not use modern machinery (机器),yet their farms are successful because the Amish work hard and take good care of their land and animals. Their farms are always small. The Amish think it is wrong to have more land or more money than they need to live upon. A few years ago some Amish farmers discovered oil on their land. They immediately sold their land moved away, without telling anyone about the oil.

  The Amish will not buy insurance (保险) of any kind. When there is trouble, they help one another. If an Amish farmer gets sick, friends and neighbors will milk his cows and plant his fields. If a house burns down, as many as 200 men will come and build a new house in one day.

  People are curious about the lives of the Amish. Every year thousands of people visit the part of Pennsylvania where most Amish live. Usually the Amish are not happy about the visitors, but they tolerate(容忍) them. Perhaps the Amish understand that the visitors want to experience, at least for a few days, the quieter, simpler Amish way of life.

  ( )58. The Amish are called the “ Plain People” because they _______________.

  A. live on plains B. live a simple life

  C. do not like new ideas D. do not care about their clothes

  ( )59. Some Amish farmers left their land after discovering oil on it because they_______.

  A. didn’t want to have more money than they needed

  B. found the land not suitable for farming any more

  C. were afraid of getting into trouble

  D. didn’t need oil in their life

  ( )60. From the passage we know that the Amish people ______.

  A. want to be separated from one another

  B. used to take no medicines when they got ill

  C. believe in what they have been doing for 300 years

  D. keep small farms because they are easier to manage

  ( )61. What can be inferred form the passage?

  A. The Amish way of life is considered to be the best for Americans

  B. The coming of visitors greatly improves the life of the Amish people

  C. People wonder at the Amish way of life

  D. The Amish people are born to tolerate others.

  D

  Copernicus was born in Torun, Poland, on February19, 1473. Little is known about his early life except that his father died when he was 10. An uncle adopted (收养) him, his two sisters, and his brother. The uncle saw to it that the two boys received a good education. Copernicus went to the University of Cracow. There he studied such subjects as Latin, mathematics, and astronomy. It was probably at that time that he changed his Polish name, Niklas Kopernigk, to the Latin form of Nicolaus Copernicus. In 1946 Copernicus went to Italy, where he spent the next 10 years studying at various universities.

  In Copernicus’ time people still believed that all things—the sun, the stars, and the planets—moved around the earth. It was an old belief that few men had ever questioned. Aristotle had based his theory of astronomy on his belief. Because the Church had long been the center of learning, the theory was also linked to religious (宗教的) beliefs.

  In 1506 Copernicus returned to his homeland. A few years later he began to work for the Church. All those years Copernicus carried on his work on astronomy. He had just the most basic equipment and, like other scientists of his day, made observations with only his eyes. Still, using mathematics and logic (逻辑),Copernicus worked out a different theory, which held that the planets went around the sun.

  Copernicus did not announce his ideas. He did not want to make trouble. But he could not hide the scientific truth. So he talked about his theory with his friends, who strongly advised him to have his work published. His great book. On the Revolution of the Heavenly Bodies appeared at the very end of his life. Copernicus saw the first copy on the day he died, May 24, 1543.

  ( )62. Which of the following is TRUE about Copernicus?

  A. He had two brothers and a sister

  B. He used to be called Niklas Kopernigk

  C. He lost his father soon after he was born

  D. He spent 10 years at the University of Cracow

  ( )63. From the passage we can see that astronomy is _____________.

  A. the life experience of great men

  B. the movement of the stars and the planets

  C. the scientific study of natural objects in space

  D. the theories developed by scientists of old times

  ( )64. Copernicus developed his theory ________.

  A. using various telescopes B. based on Aristotle’s beliefs

  C. through observations and reasoning

  D. under the encouragement of his friends

  ( )65. The writer of the passage wants us to know that ______________.

  A. Copernicus did not tell about his theory until the day of his death

  B. for many years Copernicus dared to do nothing openly against the Church

  C. pushed by his friends Copernicus decided to write a book in May1543

  D. shortly before he got back to Poland Copernicus started to work for the Church

  五 短文识错 (共10小题;每题1.5分,共15分)

  下面短文中有10行标有题号。找出每行4个划线部分中的错误项,并将错误项下面的大写字母填入左边的括号里。

  Learning English as a foreign language is difficult, but you can

  ( )66. learn more quickly unless you follow these suggestions. One way

  A B C D

  ( )67.to help your English is by listen to English on the radio and TV

  A B C D

  ( )68.every day. Even if you don’t understand nothing at first, don’t be

  A B C D

  ( )69.worried. It will be easy little by little. You just need to be patient.

  A B C D

  ( )70.Other way that’ll be of help is to talk in English. When you try

  A B C D

  ( )71.speak English, don’t be nervous. Just relax and use the words you know.

  A B C D

  ( )72.My last suggestion is to think in English. When you are to yourself, try

  A B C D

  ( )73.to practice in this way. That will become easier for you to use English

  A B C D

  ( )74.vocabulary and sentences. If you find it hard to thinking in this language,

  A B C D

  ( )75.don’t give up. Keep on trying. I hope you will follow my advices.

  A B C D

  六 补全对话(共5句;每句满分3分,共15分)

  根据中文提示,将对话中缺少的内容写在线上。这些句子必须符合英语表达习惯。打句号的地方,用陈述句;打问号的地方,用疑问句。

  提示:Dr. Johnson 一家要来华旅游。他给长城饭店打电话预定两个房间,询问在北京可以参观哪些地方,以及是否可以安排导游(tour guide)。长城饭店的李红耐心地回答了他的问题。

  Li Hong: Great Wall Hotel. Can I help you?

  Dr. Johnson: ______76_____________. We will arrive at your hotel on June 15.

  Li Hong: _________77____________?

  Dr. Johnson: Three nights. We’ll leave for Shanghai on the morning of June 18.

  Li Hong: No problem._______78____________?

  Dr. Johnson: Gilbert Johnson. G-i-l-b-e-r-t, Gilbert. J-o-h-n-s-o-n, Johnson.

  Li Hong: Okay. Mr. Gilbert Johnson, two rooms for three nights, from June 15 to the morning of June 18.

  Dr. Johnson: That’s right. ______79_____________?

  Li Hong: Well, the Summer Palace, the Great Wall, the Ming Tombs, and some other places.

  Dr. Johnson: Very good, I think we’ll try to see them all. By the way, ____80_______?

  Li Hong: Yes, we can make the arrangement for you.

  Dr. Johnson: Thanks a lot. See you then.

  Li Hong: See you.

  参考答案:

  一、语音知识

  答案:1.B 2.D 3.A 4.C 5.D

  二、词汇与语法知识

  答案:6.B 7.D 8.C 9.B 10.A 11.C 12.D

  13.C 14.A 15.D 16.B 17.A 18.A 19.D

  20.B 21.C 22.B 23.A 24.C 25.A 26.D

  27.A 28.C 29.D 30.D

  三、完形填空

  答案:31.B 32.A 33.D 34.B 35.A 36.C 37.C

  38.B 39.D 40.C 41.A 42.B 43.A 44.D

  45.D 46.D 47.A 48.C 49.C 50.B

  四、阅读理解

  答案:51.A 52.B 53.D 54.C 55.D 56.A 57.D

  58.B 59.A 60.C 61.C 62.B 63.C 64.C

  65.B

  五、短文识错

  答案:66.B 67.B 68.C 69.B 70.A 71.A 72.D

  73.B 74.C 75.D

  六、补全对话

  参考答案:76. I’d like (/ want) to book (/ have) two rooms

  77. How long are you going go stay

  78. May I have your name, please/ What’s your name

  79. Where do you think we could visit ( /go)during our stay in Beijing

  80. Can you get a tour guide for us / Can you arrange for a tour guide

  to go with us

 一、语音知识(共5小题;每题1.5分,共7.5分。)

  在下列每缉单词中,有一个单词的划线部分与其他单词的划线部分的读音不同。找出这个词。

  1.A. climb B. job C. disturb D. club

  2.A. sweater B. meant C. pleasure D. pleased

  3.A. drunk B. dusty C. duty D. drug

  4.A. breathe B. nothing C. clothes D. weather

  5.A. prove B. rose C. wrote D. broke

  二、词汇与语法知识(共15小题,每题1.5分,共22.5分)

  从每小题的四个选择项中,选出最佳的一项。

  6.Regular exercise can you against heart disease.

  A. fight B. protect C. keep D. support

  7.Over a hundred people expressed their worries,but were willing to help.

  A. some B. many C. few D. little

  8.You can't do anything else until you your homework.

  A. finished B. will finish

  C. have finished D. had finished

  9.First draw a line the middle of the page. Then write a word in the space above the line.

  A. across B. over C. between D. within

  10.The managerhad Ms. Brunell the new assistant around yesterday.

  A. to show B. showed C. showing D. show

  11.Send for a doctor quickly. The man

  A. will die B. isdying C. dies D. died

  12.I enjoy listeningto Miss:White;my English teacher,I can only understand about half ofwhat she says,

  A. when B. because C. if D. though

  13.The bag is very heavy. Come and lend me a hand,?

  A. should you B. do you C. can you D. will you

  14.After working for two hours,I found impossible‘to complete the paper in time.

  A. me B. this C. that D. it

  15.It was very kind of you to clean the office,though you

  A. needn't do B. wouldn't have

  C. didn't have to D. mustn't have done

  16.The faster anything goes up into the sky,

  A. it reaches the highest B. it reaches the higher

  C. the highest it reaches D. the higher it reaches

  17. Joe took his friends there by a shortcut,reduced the drive from 50 minutes to 15.

  A. where B. which C. that D. what

  18.there like that,you remind me of your father.

  A. To sit B. Being sitting C. Sitting D. Sit

  19.He told me that the number of students to be admitted at that time.

  A. had not been decided on B. were not decided on

  C. has not been decided on D.are not decided on

  20.Jack told his daughter that she could have she wanted for Christmas.

  A. which B. whatever C. that D. whenever

  三、完形填空(共15小题;每题2分,共30分。)

  通读下面的短文,掌握其大意。然后,从每小题的四个选择项中选出可填入相应空白处的最佳选项。

  It was the late spring of 1979,a hot Saturday afternoon. Hundreds of us sat 21,side by,side,in rows of wooden chairs on the maincampus lawn (校园草坪)。We 22‘ blue robes (毕业生长袍)。We listened carefully to long 23.When the ceremony (典礼)was 24_,we threw!our caps in the air,and we were officially graduated from college.

  After that,I found Morrie Schwartz,my 25 professor,and introduced him to

  my 26 …… He was a small man who took small steps, as ifa 27 wind could; at any time, 28 him up:into the cloudS! His teeth were in good shape: When he smiled it was as if you had just 29 him the funniest joke on earth.

  He told my parents how I 30 every class he taught. He told them,“You havea 31 boy here. He helped me a 10t.” Shy but 32,I looked at my feet.Before we left,I 33 Mr. Schwartz a ‘present,a briefcase with his name on the front. I didn’t want to forget him. 34 I didn‘t want him to forget me.He asked if I would keep in 35,and without hesitation (犹豫)I said,“Of course.”When he turned around,I saw tears in his eyes.

  21.A. along B. around C. beside D. together

  22.A. took B. wore C. put on D. got in

  23.A. lectures B. dialogues C. speeches D. reports

  24.A. on B. up C. over D. away

  25.A. lovely B. precious C. happy D. favorite

  26.A. parents B. elder brothe? C. girl friend D‘ friends

  27.A. strong B.north C. warm D. cold

  28.A. beat B. pull C. blow D. wipe

  29.A.made B. told C. played D. given

  30. 'A. left B. reached C. missed D. took

  31. A. special B. brave C. busy D. serious

  32. A. astonished B. pleased C. disappointed D. nervous

  33. A. handed B. sent C. delivered D. brought

  34. A. While B. But C. And D. For

  35. A. conversatior B. mind C: company D. touch

  四.阅读理解(共15小题:每题3分,共45分。)

  阅读下列短文,然后根据短文的内容从每小题的四个选择项牛选出最佳的一项。

  A

  After working long hours On her feet everyday in the operating ,room, Taryn Rose' knew a lot about foot pain. But unlike most of her colleagues(同事),she turned her pain into money: Today she is the boss of Taryn Rose International, a $528 million company that makes nice and comfortable shoes.

  At the beginning, Rose realized the only thing that could stop her was fear of ,failure. "I couldhear my friends and family saying, 'Why did you leave a good job?' If I failed, would I be okay facing them? And: t thought, 'So what? I can go back for further study in medicine.' I started to accept that it would be okay to say, 'I failed, but I tried.' Once I was comfortable with that th6fight, the fear came to an end. I realized I feared regret more than failure. And after you turn to the path you choose, there is nothing acceptable but Success"

  Now, Rose has no regrets about leaving medicine. "What I'm doing is not all that different from: what I Was doing as a doctor. The goal is the same: to relieve (减轻) pain. A former professor told me: 'You're helping hundreds of thousands of women with your shoes. As a doctor, you would have helped only the few who went to your office. You're having a much greater effect.'

  Looking back, Rose admits she caught a couple of lucky breaks. "To me, luck is about being prepared for those opportunities (机会) that come knocking. You have to have an open mind, the right skilis and all your senses working 'to see what opportunities present themselves. Luck can open the door, but you still have to walk through it."

  36. Before starting:her shoe business, Taryn Rose was a

  A. nurse B. worker C. doctor D. boss

  37. Rose realized later was the most fearful for her to have or face in her job change.

  A. failure B. regret C. family D. colleagues

  38. What did her former professor think about Rose and her new job?

  A. She doesn't have to meet many people in her office.

  B. Her new work is qtiite different from her old job.

  C. She can now serve more people than before.

  D. Hernew work is much more difficult.

  39. Which of thefollowing can best!explain the last sentence in the passage?

  A. You have to do what you can afterluck brings you opportunities.

  B. You should open the door when opportunities come to you.

  C: YOu haveto be prepared for walking through the door.

  D. You should open your eyes to see opportunities clearly.

  B

  Last fall was a first-of-its-kind season. I did not arrange (安排) any after-school classes formy children. No swimming.'No music lessons. No play dates. Nothing.

  Once they finished their homework, they were free to do what they pleased, but only onehour of TV. In the beginning, my sons, Ben, 11, and Nick, 9, were anxious about this sudden,unplanned freedom. I had to, push them out of the door with a ball, a bike, and so on. "Play? Iordered.

  I learned that this new plan takes time, patience and a lot of faith in the theory that havingexcellent grades isn't really important.

  When my older kids, now in college and high school, were young, I brought in the rules ofmodern parenting. They are unspoken, but followed carefully. First, you must let your childhave a variety of activities. After all, you never know where you'll find a genius (天才). Second, if the child shows the slightest talent (才能), the activity must be pushed with lessons, special coaching (辅导) and practice of several days a week. Every minute shouldbe taken and every minute has a purpose. That was really too much for my children.

  Now with the new plan, we told stories, We listened to music. And' the. kids played with bikes, balls, and whatever was handy. Nobody kept score. In fact, the boys played outside so much that the lawn was worn down to the soil in places. They've made friends with those who come from all over the neighbourhood to play games.

  We like those peaceful evenings. Ben and Nick have a good time this fall, MaYbe that's because the time offhas allowed us to enjoy each other's company;

  40.What was new for the family last fall?

  A. The children began to learn music when school was over.

  B. The writer arranged no' extra lessons for the children.

  C.The writer found no time to play with the sons.

  D. The children had nothing toclo alter schooli

  41. At the beginning of that season the children

  A. hatedto spend more time on their homework

  B. felt excited about making their own decisions

  C. were pleased to have more freedom

  D; were worried about thechange

  42. According to ',modern parenting" discussed in Paragraph 4, parents should

  A. make use of every minute to be with the children

  B, provide coaching and practice for each, activity .

  C.try ex, cry means to find a child's real talent

  D. know the rules but never talk about them

  43. Fromthe passage we learn that

  A. children like story'telling more.than bike-riding

  B. parents should teach theirchildren how to make a plan

  C. children should have time to enjoy themselves after school

  D. parents can enjoy their evenings when children play with others

  C

  A woman:heads into apopular New York City coffee shop on a cold: winter rooming. Just ahead of her, a man drops a few papers. The woman pauses to help gather them. A clerk ata busy store thanks a customer who has just bought something. "Enjoy" the young woman says, smiling widely. "Have a nice day." She sounds like she really means it. These arethe common situations we may see every: day.

  However, in her best-selling book Talk to the Hand, Lynne Truss argues that common good manners such as saying "Excuse me" almost no longer exist. There are certainly plenty who would agree with her. According to one recent study, 70 percent of the U.S. adults (成A.)said people are ruder now than they were 20 years ago.

  Is it really true? We decided to find out if good manners are really hard to see. In this politeness study, reporters were sent to many cities in the world. They performed three experiments: "door tests" (would anyone hold the door open for them?); "paper drops" (who would help them gather a pile of "accidentally" dropped papers?); and "service tests" (which salesclerks would thank them for a purchase [购物]?)

  In New York, 60 tests (20 of each type)were done. Along the way, the reporters met all types of people: men and women of different races, ages, professions (职业), and income levels. And guess what? In the end, four out of every five :people they met passed their: politeness test making New York the most polite city in the study.

  44, What does Lynne Truss argue in Talk to the Hand?.

  A. People are not as polite as they used to.

  B. "Excuse me" is not welcome nowadays.

  C. Of all the adults in the US 70% are rude,

  D. People don't care about manners any more.

  45. What is TRUE about the politeness study discussed in the passage?

  A. The study was reported in many cities of the world.

  B. New York was the most suitable city for the experiment.

  C. Sixty tests were designed to see if people are polite to each other.

  D. Experiments were performed to see if common good manners exist.

  46. What is found in the study?

  A. More people passed the tests in New York than in any other cities.

  B. Different kinds of people acted differently in the New York tests.

  C. Four out of five people passed the politeness test in the study.

  D. Manypeople in the experiment passed the tests by guessing.

  D

  This is not a diet (减肥食谱) or a hard ~exercise program. Nobody can stick to those for long. Instead, it's a simple way to make weight loss a natural part of the life you already live. And guess what? It's fun! You don't have to give up the foods you love or do regular exercises. It's about balancing calories(平衡卡路里) in tiny ways that add up to big benefits (好处). You just use some tricks the "naturally thin" people do. Pick the ones you like, stick with them, and you'll lose weight and be strong!

  Talk it UP Every time you pick Up the phone, stand up and walk around. Heavy people sit on average two and h half hours more every day than thin people, according to astudy.

  Get face time We use e-mailso much that we've forgotten what our colleagues look like.

  Pick a colleague or two who sit farthest from you: and deliver 10 of those daily messages in person. And go out of your way: go to a bathroom ora copy machine on another floor and take the stairs, of course.

  Think about your drink Consider beer or wine instead of a frozen drink: A glass of regular beer has 140 calories and a serving of wine has 126 calories, while a strawberry daiquiri has about 300 and a margarita 340.

  Reduce a total of 100 calories each day and you'll be able to lose about 10 pounds in a year. This is really not difficult to do.

  47. What is mainly talked about in the passage?

  A. How to do exercises daily.

  B. How to lose weight easily.

  C. How to work comfortably.

  D: How to eat and drink regularly.

  48. Which of the following statements is TRUE according to the passage?

  A. Thin people sit fewer hours daily than heavy people.

  B. People deliver messages to their colleagues in person.

  C. More people walk around when they talk on the phone.

  D. Heavy people make longer phonecalls than thin people,

  49, What does the writer mean by “face time” in Paragraph 37

  A. Time for getting to know each other. B. Time for sharing ideas face to face.

  C, Time for doing small jobs, D. Time for sharing ideas face to face

  50. Which of the following probably has the most calories?

  A. Strawberry daiquiri. B. Regular beer.

  C. Margarita: D. Wine.   五.补全对话(共5句;每句满分为3分,共15分。)

  根据中文提示,把对话中缺少的内容写在答题卡相应题号后。 这些句子必须符合

  英语表达习惯。打句号的地方,用陈述句;打问号的地方,用疑问句。

  提示:Daniel(D)去火车站迷了路。他问一个女孩(G),她也不熟悉这个地方。询问警察

  (P)后得知,可以乘坐12路公共汽车。去最近的12路车站只需沿街直行,然后在

  第二个红绿灯(traffic lights)处右转。

  D: Excuse me, 51 ? I'm completelylost.

  G: Oh, I'm sorry. I'm a stranger here myself. Why don't you ask the policeman over there?

  D: Excuse me, officer. I'm asking about the way to the train station.

  P: 52 Just get off at the last stop and there it is.

  D: Yes, Bus No. 12, 53 ?

  P: Go ahead this way 54 You'll see the bus stop there.

  D: Thanks a lot.

  P: 55   六.书面表达(满分30分)

  假设你是李明,在本市主要商业区的一家银行找到工作后,给Jack发电子邮件,告诉

  他:

  1.下周搬到牛津大道(Oxford Street)14号城市花园3-12室居住,该地靠近银行:

  2.虽然离Jack家远了,但仍会像过去一样常去拜访他们;

  3。欢迎Jack前往新家作客,电话为7635089。

  注意:词数应为100左右。

  Hi, Jack,

  sincerely yours,

  Li Ming'

  答案:

  选择题答案:

  1.A 2. D 3. C 4. B 5. A 6. B 7. C 8. C 9. A

  10. D 11. B 12. D 13. D 14. D 15. C 16. D 17. B 18. C

  19. A 20. B 21. D 22. B 23. C 24. C 25. D 26. A 27. A

  28. C 29. B 30. D 31. A 32. B 33. A 34. C 35. D 36. C

  37. B 38. C 39. A 40. B 41. D 42. C 43. C 44. A 45. D

  46. A 47. B 48. A 49. B 50. C

  五.补全对话

  参考答案:

  51. can you tell me where the train (/railway) station is/can youshow me the way

  to the train (/railway) station

  52. You may take Bus No. 12 / Bus No. 12 will take you there

  53. but where is the nearest (bus) stop / but how can I find the nearest (bus) stop

  54. Turn right at the second traffic lights

  55. You're welcome / My pleasure

  评分说明: 本题应补入5处,每处3分,共15分。补入的部分内容恰当、语句正确、

  通J顷的给满分。与答案不同,但意思、语言无错误的不扣分。大体正确的,

  给2分。句子结构或用词有毛病,但尚能达意的,给1分。句子结构或用词

  有严重错误的,给0.5分或不给分。完全错误或只写个别单词的不给分。每

  句中的拼写错误每1-2处扣0.5分,不倒扣分。

  六.书面表达

  略

  一、语音知识(共5小题;每题1.5分,共7.5分。)

  在下列每组单词中,有一个单词的划线部分与其它单词的划线部分的读音不同。找出这个词,并把它前面的大写字母填入左边括号里。

  ( )1.A. group B. about C. found D. without

  ( )2.A. result B. decorate C. suggest D. impress

  ( )3.A. water B. what C. chalk D. almost

  ( )4.A. jacket B. radio C. change D. hate

  ( )5.A. then B. invent C. ever D. eve

  二、词汇与语法知识(共25小题;每题1.5分,共37.5分。)

  从每小题的四个选择项中,选出最佳的一项,并把它前面的大写字母填入左边的括号里。

  ( )6. A computer _______ think for itself; it must be told what to do.

  A. can’t B. couldn’t C. may not D. might not

  ( )7. Don’t smoke in the meeting-room, ________?

  A. do you B. will you C. can you D. could you

  ( )8. —Have you moved into the new house?

  —Not yet. The rooms ________.

  A. are being painted B. are painting C. are painted D. are being painting

  ( )9. Alexander Graham Bell invented ________ telephone in 1876.

  A. \ B. a C. the D. one

  ( )10. We ________ each other the best of luck in the examination.

  A. hoped B. wanted C. expected D. wished

  ( )11. ______! There’s a train coming.

  A. Look out B. Look around C. Look forward D. Look on

  ( )12.—Will somebody go and get Dr. White?

  —He’s already been _______.

  A. asked for B. sent for C. called for D. looked for

  ( )13._______ he was old and sick did the enemy set him free.

  A. Until B. Not until C. Unless D. When

  ( )14.—We haven’t heard from Jane for a long time.

  —What do you suppose ________ to her?

  A. was happening B. to happen C. has happened D. having happened

  ( )15. These players lost the game. They were ______ players.

  A. losing B. lost C. lose D. being lost

  ( )16. Mrs. Smith warned her daughter ________ after drinking.

  A. never to drive B. to never drive C. never driving D. never drive

  ( )17.—Do you know Jim quarreled with his brother?

  —I don’t know, ________.

  A. nor don’t I care B. nor do I care

  C. I don’t care neither D. I don’t care also

  ( )18.—How did you find your visit to the museum?

  —I thoroughly enjoyed it. It was _______ than I expected.

  A. far more interesting B. even much interesting

  C. so more interesting D. a lot much interesting

  ( )19. We couldn’t eat in a restaurant because _______ of us had ______ money on us.

  A. all; no B. any; no C. none; any D. no one; any

  ( )20. On Saturday afternoon, Mrs. Green went to the market, ______ some bananas and visited her cousin.

  A. bought B. buying C. to buy D. buy

  ( )21. These oranges taste ________.

  A. good B. well C. to be good D. to be well

  ( )22. The students ________ busily when Miss Brown went to get a book she _______ in the office.

  A. had written; left B. were writing; has left

  C. had written; had left D. were writing; had left

  ( )23. When and where to build the new factory _______ yet.

  A. is not decided B. are not decided

  C. has not decided D. have not decided

  ( )24. The secretary worked late into the night, ______ a long speech for the president.

  A. to prepare B. preparing C. prepared D. was preparing

  ( )25._______ any frogs when winter comes.

  A. You hardly can find B. Hardly you can find

  C. You can find hardly D. Hardly can you find

  ( )26.—The light in the office is still on.

  —Oh, I forgot ________.

  A. turning it off B. turn it off

  C. to turn it off D. having turned it off

  ( )27. The hero of the story is an artist in his ________.

  A. thirtieth B. thirty C. thirty’s D. thirties

  ( )28. No one can be sure ________ in a million years.

  A. what man will look like B. what will man look like

  C. man will look like what D. what look will man like

  ( )29. Without electricity human life _______ quite different today.

  A. is B. will be C. would have been D. would be

  ( )30. John was made _______ the truck for a week as a punishment.

  A. to wash B. washing C. wash D. to be washing

  参考答案

  一、语音知识

  1.A 2.A 3.B 4.A 5.D

  二、词汇与语法知识

  6.A 7.B 8.A 9.C 10.D 11.A 12.B 13.B 14.C 15.A 16.A 17.B 18.A 19.C

  20.A 21.A 22.D 23.A 24.B 25.D 26.C

  27.D 28.A 29.D 30.A

 Ⅰ. Phonetics(10 Points)

  Directions:

  In each of the following groups of words, there are four underlined letter combinations marked A, B, C and D. Compare the underlined parts and identify the one that is different from the others in pronunciation. Mark your answer by blackening the corresponding letter on the Answer Sheet.

  1.A. head B. horizon C. honour D. human

  2.A. city B. bicycle C. face D. climb

  3.A. think B. these C. breathe D. with

  4.A. ground B. country C. thousand D. found

  5.A. pour B. hour C. course D. four

  6.A. both B. post C. cold D. son

  7.A. altogether B. talk C. always D. also

  8.A. suggestion B. nation C. dictation D. satisfaction

  9.A. started B. closed C. waited D. needed

  10.A. rare B. fare C. scare D. are

  Ⅱ.Vocabulary and Structure(40 points)

  Directions:

  There are 40 incomplete sentences in this section. For each sentence there are four choices marked A, B, C and D. Choose one answer that best completes the sentence and blacken the corresponding letter on the Answer Sheet.

  11. _______ idea of _______ sounds much better than Clare’s.

  A. The, hers B. That, her C. That, hers D. One, her

  12. China is famous ________ the Great Wall.

  A. about B. for C. as D. of

  13. Our school ________ new facilities.

  A. is equipped with B. equips with C. will be equip with D. has equip with

  14. I made this myself but it was _______ who taught me.

  A. he B. him C. himself D. by him

  15. He had his bicycle _______ yesterday.

  A. repair B. repairing C. repaired D. be repaired

  16. It was a ________ room, with beautiful wall paper, waxed floor and nice furniture.

  A. pleased B. pleasant C. pleasing D. preasant

  17. He regretted _______the decision too hastily.

  A. make B. to make C. making D. have maked

  18. The professor insisted that we _______ our homework before next month.

  A. handed in B. will hand in C. hand in D. must hand in

  19. It ______ me of the country which we visited last summer.

  A. remembers B. recalls C. reminds D. tells

  20. He _______ smoking at last.

  A. gave up B. gave out C. gave in D. gave off

  21. John was _______ he lay down for an hour before dinner.

  A. so tired as B. so tired that C. too tired that D. too tired so

  22. Your answer is different ________ the teacher’s.

  A. to B. at C. from D. with

  23. It would be _______ a risk to leave the baby alone.

  A. running B. passing C. carrying D. obeying

  24. The fact _______ his health is bad is not true.

  A. which B. that C. as D. what

  25. These ______ did unusually well in the contest, so the judges didn’t know whom to give prize to.

  A. woman singers B. women singers C. women singer D. womans singers

  26. Man must stop _______ the earth’s atmosphere.

  A. filling B. wasting C. polluting D. blackening

  27. We can’t _______ another 100 kilometers any more.

  A. have B. turn C. make D. reach

  28. Is Mary ______ to join in us?

  A. supposed B. exposed C. supported D. indicated

  29. I want to be told all _______.

  A. which happen B. which happened

  C. that had happened D. that had been happened

  30. We’ve all heard of Thomas Edison, _______ who invented the electric light and many other things.

  A. man B. a man C. the man D. men

  31. Don’t tell me such things _______ you are not certain.

  A. that B. which C. those D. as

  32. _______ a microscope we can see different kinds of things that are unable to be seen by our naked eyes.

  A. In terms of B. In place of C. By means of D. By far

  33. Jackson went to work ______ his illness.

  A. besides B. even though C. in spite of D. although

  34. Anybody will do, _______ he is responsible for that.

  A. as far as B. so far as C. as long as D. as soon as

  35. I suppose they have known about it, _______?

  A. am I B. am not I C. have they D. haven’t they

  36. It ______ him ten years to write that novel.

  A. took B. spent C. cost D. costed

  37. The students are looking forward to _______ their holidays in Japan.

  A. spend B. spending C. for spend D. spent

  38. They all ______ mentioning that girl.

  A. avoided B. got away C. ran away D. escaped

  39. Human beings should find a new _______ of energy.

  A. orient B. source C. origin D. souse

  40. The couch is comfortable to _______.

  A. sit B. be sat C. sitted D. sit on

  41. So loudly _______ that all the people in the room got a fright.

  A. he shouted B. shout he C. did he shout D. he did shout

  42. He is the only one of the sons in the family who ______ received high education.

  A. are B. is C. have D. has

  43. We think of Mr. Li ______ our good friend.

  A. is B. to be C. as D. has been

  44. The mountain is 1,000 feet _______ the sea level.

  A. over B. higher C. above D. high

  45. The road will be blocked if there _______ another snow.

  A. is B. will be C. to be D. will have

  46. David like country life and has decided to _______ farming.

  A. get hold of B. get along with C. go in for D. go thorough

  47. These children have an advantage _______ those in calculation.

  A. over B. than C. to D. with

  48. Shanghai has a larger population than _______ in China.

  A. any city B. any other cities C. other city D. any other city

  49. In some countries there are a lot of young people now need _______teeth.

  A. false B. untrue C. wrong D. erroneous

  50. This book costs ______ that one.

  A. twice more B. twice more as C. two times more as D. twice as much as

  Ⅲ. Cloze (20 points)

  Directions:

  For each blank in the following passage, there are four choices given below and marked A, B, C and D. Choose the one that is most suitable and mark your answer by blackening the corresponding letter on the Answer Sheet.

  Smoking, which may be a pleasure for some people, is a serious source of discomfort for their fellows. _51_, medical authorities express their concern about the effect of smoking _52_ the health not only of those who smoke but also of those who do not. In fact, non-smokers who must involuntarily inhale (吸入) the air _53_ by tobacco smoke may suffer more than the smokers _54_.

  Smoking is prohibited in the theatres and in halls used for showing films _55_ in laboratories _56_ there may be a fire hazard (危险). Elsewhere, it is up to your good _57_.

  I am _58_ asking you to maintain “No-Smoking” in classrooms and seminar rooms.

  This will prove that you have the _59_ health in mind, which is very important to a large _60_ of our students.

  51.A. Still B. Further C. More D. Again

  52.A. in B. to C. on D. with

  53.A. polluting B. be polluted C. polluted D. to be polluted

  54.A. them B. themselves C. their own D. they

  55.A. and B. but C. as well as D. also

  56.A. where B. which C. that D. how

  57.A. feeling B. sense C. realize D. think

  58.A. so B. next C. therefore D. and

  59.A. non-smokers B. non-smokers’ C. non-smoker’s D. non-smoker

  60.A. number B. amount C. many D. much

  Ⅳ. Reading Comprehension (60 points)

  Directions:

  There are four reading passages in this part. Each passage is followed by five questions. For each question there are four suggested answers marked A, B, C and D. Choose one best answer and blacken the corresponding letter on the Answer Sheet.

  Passage One

  All the housewives who went to the new supermarket had one great ambition: to be the lucky customer who did not have to pay for her shopping. For this was what the notice just inside the entrance promised. It said: “Remember, once a week, one of our customers gets free goods. This May Be Your Lucky Day!”

  For several weeks Mrs. Edwards hoped, like many of her friends, to be the lucky customer. Unlike her friends, she never gave up hoping. The cupboards in kitchen were full of things which she did not need. Her husband tried to advise her against buying things but failed. She dreamed of the day when the manager of the supermarket would approach her and say: “Madam, this is Your Lucky Day. Everything in your basket is free.”

  One Friday morning, after she had finished her shopping and had taken it to her car, she found that she had forgotten to buy any tea. She dashed back to the supermarket, got the tea and went towards the cash-desk. As she did so, she saw the manager of the supermarket approach her. “Madam,” he said, holding out his hand, “I want to congratulate you! You are our lucky customer and everything you have in your basket is free!”

  61. The housewives learnt about the of free goods _______.

  A. on TV B. from the manager

  C. at the supermarket D. from the newspaper

  62. Mrs. Edwards ________.

  A. is always very lucky B. had no friends

  C. hoped to get free shopping D. gets disappointed easily

  63. Mrs. Edwards’s husband tried to ________.

  A. make her unhappy B. cheer her up

  C. buy things with her D. stop her buying things

  64. Mrs. Edwards went back to the supermarket quickly because she had to _______.

  A. buy another thing B. talk to the manager

  C. pay for her shopping D. find her shopping

  65. Mrs. Edwards must have been ________.

  A. pleased B. delighted C. proud D. disappointed

  Deep inside a mountain near Sweetwater in East. Tennessee is a body of water known as the Lost Sea. It is listed by the Guinness Book of Would Records as the world’s largest underground lake. The Lost Sea is part of an extensive and historic cave system called Craighead Caverns.

  The caverns have been known and used since the days of the Cherokee Indian nation. The cave expands into a series of huge rooms from a small opening on the side of the mountain. Approximately one mile from the entrance, in a room called “The Council Room,” many Indian artisfacts have been found. Some of the items discovered include pottery, arrowheads, weapons, and jewelry.

  For many years there were persistent rumors of a large underground lake somewhere in a cave, but it was not discovered until 1905. In that year, a thirteen-year-old boy named Ben Sands crawled through a small opening three hundred feet underground. He found himself in a large cave half filled with water.

  Today tourists visit the Lost Sea and ride far out onto it in glass-bottomed boats powered by electric motors. More than thirteen acres of water have been mapped out so far and still no end to the lake has been found. Even though teams of divers have tried to explore the Lost Sea, the full extent of it is still unknown.

  66. The Lost Sea is unique because it is ________.

  part of a historical cave system

  the biggest underground lake in the world

  listed in the Guinness Book of World Records

  the largest body of water in Tennessee

  67. The Craighead Caverns have been known ________.

  A. through history B. since the time of the Indian nations

  C. since 1905 D. since divers explored them

  68. Who located the Lost Sea in recent times?

  A. The Cherokee Indians. B. Tourists.

  C. Ben Sands. D. Scientists.

  69. What was found in “The Council Room”?

  A. A small natural opening. B. A large cave.

  C. Another series of rooms. D. Many old Indian objects.

  70. It can be inferred from the passage that the Craighead Caverns presently serve as ____.

  A. an underground testing site B. an Indian meeting ground

  C. a tourist attraction D. a motor boat race course

  Passage Three

  Generations of Americans have been brought up to believe that a good breakfast is one life’s essentials. Eating breakfast at the start of the day, we have all been told, and told again, is as necessary as putting gasoline in the family car before starting a trip.

  But for many people the thought of food first thing in the morning is by no means a pleasure. So despite all the efforts, they still take no breakfast. Between 1977 and 1983, the latest year for which figures are available, the number of people who didn’t have breakfast, increased by 33 percent.

  For those who feel pain of guilt about not eating breakfast, however, there is some good news. Several studies in the last few years indicate that, for adults especially, there may be nothing wrong with omitting breakfast. “Going without breakfast does not affect performance,” said Arrold E. Bender, former professor of the nutrition at Queen Elizabeth College in London, “nor does giving people breakfast improve performance.”

  Scientific evidence linking breakfast to better health or better performance is surprisingly inadequate, and most of the recent work involves children, not adults, “The literature”, says one researcher, Dr. Erresto at the University of Texas, “is poor”.

  71. The latest year for which figures could be obtained is _______.

  A. the year the author wrote the article B. 1977

  C. any year between 1997 and 1983 D. 1983

  72. For those who do not take breakfast, the good news is that _______.

  several studies have been done in the past few years

  the omission of breakfast does no harm to one’s health

  adults have especially made studies in this field

  eating little in the morning is good for health

  73. “…nor does giving people breakfast improve performance” means ______.

  anyone without breakfast does improve his performance

  not giving people breakfast improve performance

  having breakfast does not improve performance, either

  people having breakfast do improve their performance

  74. The word “literature” in the last sentence refers to _______.

  A. stories, poems, plays, etc. B. written works on a particular subject

  C. any printed material D. the modern literature of America

  75. What is implied but NOT stated by the author is that _______.

  breakfast does not affect performance

  Dr. Erresto is engaged in research work at an institution of higher learning

  not eating breakfast might affect the health of children

  Professor Bender once taught college courses in nutrition in London

  Passage Four

  About 35% of all high school graduates in America continue their education in an institution of higher learning. The word college is used to refer to either a college or a university. These institutions offer four-year programs that lead to a Bachelor of Arts (B.A.) or Bachelor Science (B.S.) degree. Some students attend a junior college (providing only a two-year program) for one to two years before entering a four-year college as a sophomore (二年级生) or junior (三年级生).

  It is generally easier to be accepted at a state university than at a private one. Most private schools require strict entrance examinations and a high grade point average (GPA), as well as specific college prep classes in high school. Private schools cost considerably more than state colleges and famous private schools are very expensive. Poorer students can sometimes attend, however, by earning scholarships. Some college graduates go on to earn advanced masters or doctoral degrees in grad (graduate) school. Occupations in certain fields such as law or medicine require such advanced studies.

  Since college costs are very high, most students work at part-time jobs. Some have full-time jobs and go to school part-time. Often some will take five or more years to complete a four-year program because of money / job demands on their time.

  While the college and work demands take up the great part of a student’s time, most still enjoy social activities. Sports, dances, clubs, movies, and plays are all very popular. However, gathering together for long, philosophical talks at a favorite meeting place on or near the university is probably the most popular activity.

  76. College education is _______ in America.

  A. quite common B. very rare

  C. something difficult D. almost impossible

  77. Which of the following is NOT required for entering most private schools.

  A. entrance examinations B. taking part in many activities

  C. GPA D. college prep classes

  78. How can poor students attend private schools?

  A. Only by working at part-time jobs. B. Only by working at full-time jobs.

  C. Only by earning scholarships. D. All of above.

  79. The American college students like to _______ most of all.

  A. discuss problems on philosophy B. play balls

  C. earn enough money D. go to the cinemas or theatres

  80. The best title for this passage is _______.

  A. Part-time jobs B. American college

  C. Popular activity D. A new system

  Ⅴ. Writing (20 points)

  Directions:

  For this part, you are allowed 20 minutes to write a composition of about 80 words according to the following topic.

  金钱是一切吗?(Is Money Everything?)

  参考答案

  Ⅰ. Phonetics

  1.C 2.D 3.A 4.B 5.B 6.D 7.B

  8.A 9.B 10.D

  Ⅱ. Vocabulary and Structure

  11.C 12.B 13.A 14.A 15.C 16.B 17.C

  18.C 19.C 20.A 21.B 22.C 23.A 24.B

  25.B 26.C 27.C 28.A 29.C 30.C 31.D

  32.C 33.C 34.C 35.D 36.A 37.B 38.A

  39.B 40.D 41.C 42.D 43.C 44.C 45.A

  46.C 47.A 48.D 49.A 50.D

  Ⅲ. Cloze

  51.B 52.C 53.C 54.B 55.C 56.A 57.B

  58.C 59.B 60.A

  Ⅳ. Reading Comprehension

  61.C 62.C 63.D 64.A 65.D 66.B 67.B

  68.C 69.D 70.C 71.D 72.B 73.C 74.B

  75.C 76.A 77.B 78.D 79.A 80.B

  Ⅴ. Writing

  In Money Everything?

  I don’t think money is everything, but we can’t do without it. Fox example, money can’t buy us happiness and a good education. And for another example, money can’t buy us good health and a long life. But we can not live without money. We need it for our daily necessities such as food, clothes and transportation. What’s more, we need it to live a better life. In short, we should learn the value of money and make the most of its advantages.

 一 语音知识(共5小题;每题1.5分,共7.5分。)

  在下列每组单词中,有一个单词的划线部分与其他单词的划线部分的读音不同。找出这个词,并把它前面的大写字母填入左边的括号里。

  ( )1. A. lecture B. escape C. bicycle D. recover

  ( )2.A. farther B. healthy C. Thursday D. thought

  ( )3.A.mathematics B. attack C. companion D. baggage

  ( )4.A. blouse B. shoulder C. found D. mountain

  ( )5. A. treat B. breath C. bread D. treasure

  二 词汇与语法知识(共25小题;每题1.5分,共37.5分。)

  从每小题的四个选择项中,选出最佳的一项,并把它前面的大写字母填入左边的括号里。

  ( )6.This motorcycle is very good, but I don’t think I can ___ it.

  A. pay B. spend C. afford D. cost

  ( )7. In China, every boy and girl ______ a right to education.

  A. have B. has C. will have D. had

  ( )8.The situation is quite serous and will become even worse unless some measures _____.

  A. had been taken B. will be taken C. were taken D. are taken

  ( )9.This street is usually quiet, but it will get very busy _______ Sunday mornings.

  A. on B. in C. at D. during

  ( )10.Don’t forget the fact ______ he was not at home that night.

  A. why B. which C. that D. whether

  ( )11.The two players had been warned of the danger, but _____ of them seemed to take it seriously.

  A. both B. neither C. any D. either

  ( )12.We went to see the play last night and got a lot of _____ from it.

  A. content B. interest C. spirit D. fun

  ( )13.The new railway is planned _______ by the end of 2005.

  A. to have completed B. to be completed

  C. to be completing D. to complete

  ( )14.– It’s so noisy upstairs. What are they doing?

  -- They _____ be having a party.

  A. could B. should C. would D. must

  ( )15. Dr. Wilmet _______ the newspaper before he leaves for work every day.

  A. looks into B. stares at C. watches for D. glances through

  ( )16. It was on August 15, 1945 ________ the Chinese people won the final victory in the Anti-Japanese War.

  A. that B. which C. until D. while

  ( )17.For a long time after the operation, Linda found _____ difficult to fall asleep.

  A. this B. one C. that D. it

  ( )18.Tom has worked so hard this year that he will earn ______ he did last year.

  A. twice as much money as B. as much money as twice

  C. twice money as much as D. as twice much money as

  ( )19. – Who is the person _____ with our monitor over there?

  -- Our new maths teacher.

  A. talked B. to talk C. talking D. talks

  ( )20. Although he ________ those days, Mr. Black never gave up hope.

  A. treated unfairly B. was unfairly treated

  C. has unfairly treated D. has been unfairly treated

  ( )21.So little ______about European history that the lecture was quite beyond me.

  A. did I know B. I knew C. do I know D. I know

  ( )22.On our way to Washington DC, we visited the Browns, _____ used to be our neighbor.

  A. whom B. which C. who D. that

  ( )23.My roommate said he didn’t mind ______ the window open at night.

  A. keep B. keeping C. to keep D. having kept

  ( )24.Father is busy writing postcards this morning and _____ ten so far.

  A. wrote B. was writing C. has written D. has been writing

  ( )25.Have you been to the little village ________ your father spent his childhood?

  A. that B. where C. which D. when

  ( )26 – Hello, can I speak to George?

  -- Hold on, please, George, ___________.

  A. your father’s call B. someone is looking for you

  C. a message for you D. you are wanted on the phone

  ( ) 27.Speak louder, _____ you won’t make yourself heard in such a bog room.

  A. but B. and C. or D. for

  ( )28.With all his homework ________, the boy was allowed to watch TV.

  A. to finish B. finished C. to be finished D. having finished

  ( )29.– Shall we go to the cinema tonight?

  --_________, but my hands are full.

  A. I’d love to B. I’d love the idea C. I’d love it D. I’d love to do

  ( )30 --____________ will he finish writing his new novel?

  -- In a couple of weeks, I think.

  A. How fast B. How soon C. How often D. How long

  三 完形填空(共20小题;每题1.5分,共30分)

  通读下面的短文,掌握其大意。然后,从每小题的四个选择项中选出可填入相应空白处的最佳选项。

  Tony Tomei was well-known in Los Alamos, N.M. for his heroic action when the forest fires swept through last May. Tomei had _31__ run away from his house, which was __32__. But soon after reaching a safe place, Tomei __33__that although he had saved most of his collection of accordions (手风琴),his precious Italian Bugari Armando accordion was _34__ in the house. He raced home to _35__it. “When I drove up, there was a lot of smoke,” he says, and at that moment he made __36__ . “I was going to _37___the fire. I was the only one left to _38___ the neighbors’ house.”

  Tomei, 52, an engineer and accordion instructor, had no idea what a great danger he would _39___. With a garden hose (软管),he spent the _40__ few hours putting out small spot fires.

  Then the _41__ picked up, and the fire began moving slowly from the valley 60 feet below toward his home. He attempted to put out the fire but without any _42_. The fire and smoke blew up beside him, _43___ him to the ground, where he got hold of a tree. “I couldn’t breathe. I couldn’t see. I just stuck my face in the dirt.”

  _44___, the wind changed. Against a frightening backdrop (背景) of house burning up and down his street, Tomei fought through much of the _45__ without any more water and _46__ a couple of tools he could get to keep small fires away from his neighbors’ house.

  At sunrise he got his first real look at what had left of the neighborhood. “I saw all those damaged house and thought, oh, my God,” _47__ he’d saved his home along with two others’.

  When his neighbor Nancy Tenbrink _48__ to the house she’d thought was lost, she _49__threw her arms around Tomei. “My house was important, but his life was much more _50__,” she says. “I’m deeply thankful for what he did for us.”

  ( )31. A. happily B. bravely C. nearly D. safely

  ( )32. A. in fire B. in danger C. out of order D. out of shape

  ( )33. A. thought B. wondered C. said D. realized

  ( )34. A. just B. also C. still D. yet

  ( )35. A. find B. hide C. get D. check

  ( )36. A. a suggestion B. a decision C. the choice D. the preparation

  ( )37. A. put up B. keep from C. hold off D. take up

  ( )38. A. prevent B. keep C. watch D. save

  ( )39. A. protect B. expect C. face D. fight

  ( )40. A. next B. last C. hard D. rest

  ( )41. A. water B. fire C. smoke D. wind

  ( )42. A. success B. tools C. meaning D. help

  ( )43. A. knocking B. leaving C. taking D. getting

  ( )44. A. Funnily B. Fortunately C. Undoubtedly D. Unluckily

  ( )45. A. midnight B. afternoon C. night D. daybreak

  ( )46. A. normally B. almost C. hardly D. only

  ( )47. A. For B. As C. But D. If

  ( )48. A. returned B. removed C. referred D. reported

  ( )49. A. tearfully B. surprisingly C. repeatedly D. thoughtfully

  ( )50. A. special B. lovely C. useful D. valuable

  四 阅读理解 (共15小题;每题2分,共30分)

  阅读下列短文,然后根据短文的内容从每小题的四个选项中选出最佳的一项。

  A

  California State Railroad Museum

  Hours

  The museum is open from 10 a.m. to 5 p.m. daily (except on Thanksgiving, Christmas and New Year’s Day)

  Admission

  $4 adults; $2 students; children aged 5 and under are free.

  Parking

  A small number of metered parking spaces are available (可供使用) on the streets of Old Sacramento. However, these spaces are not suitable for guests visiting longer than 90 minutes. All-day parking is available in large public garages at both ends of Old Sacramento.

  Food Service

  The Silver Palace Restaurant in the Central Pacific Passenger Station serves good food at reasonable prices. It is just one black southwest of the main entrance to the Museum. There are many other restaurants throughout Old Sacramento.

  Accessibility (无障碍通行)

  The California State Railroad Museum is fully accessible to the disabled. Wherever possible, wheelchair lifts are provided. Certain exhibits and programs do have limited accessibility because of the narrow stair ways or door openings on some railroad passenger cars.

  Other Offerings

  Guided tours and films about the Museum are offered daily. There are many other chances at the Museum, too, including related historical attractions within Old Sacramento State Historic Park.

  51. Which of the following is TRUE about the Museum?

  A. Children may visit the Museum any day of the year

  B. Films about the Museum are shown on weekends

  C. A student is admitted at half the regular price

  D. The disabled are admitted free of charge.

  52. Where is a visitor advised to park his car if he’ll spend several hours at the Museum?

  A. In a garage provided by the Museum

  B. On a parking space near the Museum

  C. On a metered parking space on the street.

  D. In a public garage at one end of Old Sacramento.

  53. Where can a visitor enjoy a good but not too expensive meal?

  A. The Silver Palace Restaurant

  B. Any restaurant in Old Sacramento

  C. Old Sacramento State Historic Park

  D. The California State Railroad Museum.

  B

  How Coney Island got its name remains a mystery, though people have found explanations from almost every stage of its history.

  A written record came out in 1924. It says that the island was once the home of the Konoh people. The name Konoh was mispronounced and finally became “Coney.”

  Another explanation finds the name connected with the arrival of Henry Hudson in New York Harbor in 1609. According to it, John Coleman, Hudson’s right-hand man, was killed by Indians. To honor him, people named the island after him.

  The Dutch settled in Manhattan in1624, and they became to Coney Island soon afterwards. Since the Dutch word for rabbit (兔子) was konijn and the island had a large population of wild rabbits, many people have supposed this fact to have led to the name. There was a different story about the Dutch word. The Dutch fought the Indians there and were believed to have said that their enemies “ran like rabbits.”

  According to an article in a magazine, an Irish captain named Peter O’ Connor sailed between New York and Ireland in the late 1700s, and he named Coney Island after an island that was close to his home in Ireland and of the same size as the American island.

  Unfortunately, there is little evidence (证据) that the Dutch, or the English after them, used any word “Coney” for several centuries. There is a lot of evidence, however, that the name Coney Island came into use in the first half the 19th century, after a ferry (渡船) service to carry passengers from the island to the mainland.

  54. According to the passenger, the name Coney______.

  A. was mispronounced by the Konoh Coleman

  B. was given by a man called John Coleman

  C. comes from an island close to the English coast

  D. is close in pronunciation to a Dutch word

  55. It is said that John Coleman ______.

  A. used his right hand better than the left one

  B. was an important assistant of Henry Hudson

  C. killed many Indians in battles in 1609

  D. was the first man to reach the island

  56. The writer believes that the name Coney Island most probably _____.

  A. has a history of less than 200 years

  B. came into use several hundred years ago

  C. was used first by the English, not the Dutch

  D. is related to the sail from New York to Ireland

  57. From the passage we know that the word mystery means something ____.

  A. that history books keep a record of

  B. people have found explanations for

  C. that has not been known enough about

  D. people have not yet thought about

  C

  Ben Carson, a doctor at Johns Hopkins Children’s center, talks about how he grew up in a poor Detroit Neighborhood, when peer (同龄人) pressure almost controlled his behavior and even his clothes. He wanted so badly to be considered cool that he begged his mother to buy him an expensive Italian shirt.

  “My mother made me a deal,” Carson remembers, “She said, ‘I’ll give you all the money I make next week. You’ll be in charge of the family finance (财务)—buying food and other necessities and paying the bills. Whatever you have left over you can spend on whatever you want.’”

  “I thought, this is going to be great,” Carson says, “I bought things we needed most and then began going through the bills. Of course I ran completely out of money long before everything was paid.”

  Then I realized my mother, with her third-grade education, was a financial genius (理财能手)—just to keep food on our table and clothes on our backs with such a small sum of money. I’d been a fool. I wanted her to buy me a $75 shirt when she only took home $100 a week, cleaning other people’s floors and washing their toilets. I took a hard look at my behavior and wondered how I could be so selfish.”

  “I started studying again. My grades went back up to A’s. Some of my peers laughed at me because I did not follow their pattern. But I refused to let that trouble me, because I had a goal.”

  The experience had a lasting effect, “I not only saw and felt the difference my mother made in my life, I am living out that difference as a man.”

  58. When Ben Carson was young, he _______.

  A. wanted to be as cool as other boys of his age

  B. tried to attract girls with his cool manner

  C. was fond of improving family finances

  D. was seldom good at his lessons

  59. By saying “My mother made me a deal”, Ben Carson meant that his mother ____.

  A. refused to buy him the shirt

  B. made an agreement with him

  C. asked him to deal with the problem

  D. showed him how to save money

  60. Ben Carson started studying hard again and rose back to the top because_____.

  A. he had got his shirt anyway

  B. he got his mother as his teacher

  C. he wanted to be a financial genius

  D. he had a better goal to run after

  61. Ben Carson’s story tells us that ______.

  A. a boy should not learn from his peers

  B. he didn’t understand his mother as a boy

  C. what his mother taught him has changed his life

  D. people with little education may become a genius

  D

  Most people can remember a time in their lives when they learned something almost by accident, that is, without consciously (有意识地) trying to learn it. Often this kind of learning happens when we are in fact trying to learn something else. For example, many people learn a number of English words not by memorizing them or studying them directly, but by doing something they enjoy, like listening to popular songs that contain them. Similarly, some people learn words in Chinese or Japanese nit by studying those languages directly, but by studying martial arts, such as kungfu or aikido, in which Chinese or Japanese terms are used. Foreign students in the United States often learn the system (体系) of measurement simply having to shop and cook for themselves. Those activities require them to learn words like pound, gallon, inch and yard.

  Many educators believe that such a kind of learning, generally called content-based learning, is the best way to learn the rules of a system. Supporters of content-based learning argue that people can best understand and remember a system’s basic rules by coming upon them in the context (环境) of that system—not by studying and memorizing them out of context. Therefore, supporters of content-based learning feel that grammatical rules can best be mastered indirectly through reading and writing, rather than by mere memorization. Likewise, they feel that mathematical rules can best be learned by working out real-life problems where such rules are needed to find out the answers. In many cases, our own learning experiences may support the ideas that we have a deeper understanding of rules we find out from context than of those memorized out of context.

  62. By saying “they learned something almost by accident”, the author means “they learned something without _____.”

  A. realizing they are learning it

  B. paying attention to the accident

  C. understanding what they are learning

  D. knowing what they should learn next

  63. Shopping and cooking in a foreign country _____.

  A. are necessary for students studying systems

  B. help one learn measure used in that country

  C. tell one what is needed to learn to live there

  D. require people to know how to measure

  64. Many educators believe that the best way to master the basic rules of a system is ______.

  A. learning them in the context

  B. producing problems from context

  C. memorizing the related words first

  D. fixing attention on the rules themselves

  65. What does the author most probably think of the content-based learning?

  A. He doubts it.

  B. He supports it.

  C. He considers it funny.

  D. He finds it impractical.

  五 补全对话(共5句;每句满分为3分,共15分)

  根据中文提示,将对话中缺少的内容写在线上。这些句子必须符合英语表达习惯。打句号的地方,用陈述句;打问号的地方,用疑问句。

  提示: Michael 突然牙痛,于是到药房买药。药剂师为他检查后推荐了一种药,要他记住每四小时服一粒(pill)。同时叮嘱他如果两天后不见好的话,一定要去医院。

  Pharmacist: Good morning. What can I do for you?

  Michael: ________66____________. What medicines do you think I should take?

  Pharmacist: Let me have a look at your teeth, please. …Oh, it’s nothing serious. You can try this. It’s quite effective.

  Michael: ______67_______?

  Pharmacist: It costs only $8.99 a bottle.

  Michael: OK. One bottle, please.

  Pharmacist: Remember to ________68________________.

  Michael: Sure, I will.

  Pharmacist: ______________69____________________, you’d better go and see the doctor. 69

  Michael: OK. Thank you for your advice. And there is a 10 dollar bill.

  Pharmacist: Thank you, sir. ____70__________, $ 1.01. Hope you’ll be fine soon. Bye. 70

  Michael: Bye.

  六 书面表达(满分30分)

  假定你是李华,打算出国学习计算机科学。现在给在美国工作的表格David Zhang 写信, 了解以下情况:

  1. 需参加的英语考试;

  2. 每学期需修的课程数和费用;

  3. 食宿费用;

  4. 合适的学校。

  注意:1. 词数应为100左右。

  2. 开头语和结束语已为你写好。

  June 1st

  Dear David,

  How are you?

  I meant to write you for some time. ______________I’m looking forward to your reply. Thank you very much.

  Yours,

  Li Hua

  参考答案:

  2005年成人高考学校招生全国统一考试

  英 语

  一、语音知识(共5小题,每题1.5分,共7.5分)

  在下列每组单词中,有一个单词的划线部分与其他单词的划线部分的读音不同。找出这个词,并把它前面的大写字母填入左边的括号里。

  ( )1. A. hour B. four C. flour D. our

  ( )2. A. research B. respect C. disease D. distance

  ( )3. A. feather B. measure C. weather D. league

  ( )4. A. cushion B. butter C. luggage D. cupboard

  ( )5. A. chimney B. chicken C. chemistry D. chairman

  二 词汇与语法知识(共15小题;每题1.5分,共22.5分。)

  从每小题的四个选择项中,选出最佳的一项,并把它前面的大写字母填入左边的括号里

  ( )6. I arranged to meet Mr. Jones here. I hope I haven’t ______ him.

  A. forgotten B. missed C. lost D. passed

  ( )7. They have three reasons for keeping their marriage ______ secret for _____ moment.

  A. a; 不填 B. the; a C. 不填; the D. a; the

  ( )8. Not until very late that afternoon ______ the news that his daughter won the match.

  A. did the father get B. the father got

  C. the father did get D. got the father

  ( )9.Something must be done immediately if these wild animals ______ saved.

  A. will be B. were C. are about to be D. are to be

  ( )10. Michael _____ to pass the examination at his second attempt.

  A. succeeded B. completed C. realized D. managed

  ( )11. – My watch stopped.

  -- You ______ have forgotten to wind it.

  A. should B. must C. can D. may

  ( )12. Helen made ____to visit her parents once a month, but she didn’t keep it.

  A. an offer B. a decision C. an effort D. a promise

  ( )13. Don’t worry about Susan; she just feels like _____ home alone tonight.

  A. to stay B. stay C. staying D. having stayed

  ( )14. Neither my wife nor I ______ able to persuade our daughter to change her mind.

  A. am B. are C. have been D. is

  ( )15. This is the washing machine ____ we have had so much trouble.

  A. at which B. with which C. of which D. in which

  ( )16. Mary has a lot of letters to write today. She ___ all afternoon and she _____ yet.

  A. has been writing; hasn’t finished B. has written; hasn’t finished

  C. writes; doesn’t finish D. wrote; didn’t finish

  ( )17. As we knew, Xu HaiFeng won the first gold medal for China at the 23rd Olympic Games____ in Los Angeles.

  A. being held B. to be held C. having been held D. held

  ( )18. The driving test was difficult for me, but I finally ____ it.

  A. got back to B. got along with C. got through D. got into

  ( )19. – Why are you so late, Jim?

  -- Sorry. We _____ in heavy traffic for about an hour.

  A. have stuck B. are stuck C. stuck D. were stuck

  ( )20. The teachers decided to put off the meeting till next week, ___ they won’t be so busy.

  A. since B. as C. when D. while

  一、语音知识(共5小题,每题1.5分,共7.5分)

  在下列每组单词中,有一个单词的划线部分与其他单词的划线部分的读音不同。找出这个词,并把它前面的大写字母填入左边的括号里。

  ( )1.A. childhood B. chemist C. church D. chest

  ( )2. A. dear B. hear C. near D. bear

  ( )3. A. excellent B. excuse C. explain D. express

  ( )4. A. museum B. popular C. dustbin D. valuable

  ( )5. A. coast B. float C. soap D. broad

  二. 词汇与语法知识(共25小题;每1.5分,共37.5分)

  从每小题的四个选项中,选出最佳的一项,并把它前面的大写字母填入左边的括号里。

  ( )6. He took the machine to pieces to find out how it _______.

  A. progressed B. operated C. equipped D. managed

  ( )7. I asked two people to help me start my car, but ____ of them knew what to do.

  A. either B. none C. both D. neither

  ( )8. Let’s visit the bookstore on my way back home, __________?

  A. shan’t we B. won’t you C. shall we D. will you

  ( )9. Please be sure to telephone me next time you _______ to our city.

  A. will come B. come C. came D. are coming

  ( )10. He wondered if he could slip out of the lecture hall without anyone _________.

  A. noticing B. noticed C. to notice D. being noticed

  ( )11. – You realize that you were driving at 100 miles per hour, don’t you?

  -- No, officer, I _____ have been. This car can’t do more than 70.

  A. needn’t B. shouldn’t C. couldn’t D. might not

  ( )12. Class is to begin in a minute, but the teacher still hasn’t _____.

  A. come on B. turned out C. come along D. turned up

  ( )13. By the end of last year we _____ more than 200 students of English all over the province.

  A. trained B. would have trained C. had trained D. have trained

  ( )14. ______ the teacher’s suggestion, Tom finally found a way to settle the problem.

  A. Following B. To follow C. Follow D. He followed

  ( )15. – Hello, may I speak to Dr. Bush?

  --_________________.

  A. Yes, I’m Bush B. Yes, it’s me

  C. Here is Bush D. Speaking

  ( )16. Of the two new teachers, who do you like______?

  A. much B. better C. well D. the most

  ( )17. Something about his manager suggested that he _____ not interested in what we were doing.

  A. was B. were C. be D. is

  ( )18. The belief that the children of working mothers usually suffer is_____ by most scientists.

  A. rejected B. refused C. resisted D. reduced

  ( )19. Catherine is one of the brightest students who _____ from the Department of Computer Science, Brown University.

  A. is graduated B. has graduated

  C. are graduated D. have graduated

  ( )20. I always regret not _____ harder when I was young.

  A. studying B. having studied

  C. to study D. to have studied

  ( )21. Her dog ran out of the yard _____ the old lady opened the gate.

  A. moment B. a moment C. the moment D. that moment

  ( )22. –The phone is ringing.

  -- Who could _____ be? It is already midnight.

  A. he B. it C. this D. that

  ( )23. There used to be a coffee shop next to your house,________?

  A. wasn’t there B. didn’t there C. wasn’t it D. didn’t it

  ( )24. Not until he finished his homework _____ him to watch TV in the evening.

  A. his mother allowed B. his mother had allowed

  C. did his mother allow D. had his mother allowed

  ( )25. He thought nobody was around, but he was in fact seen _____ into the office building.

  A. to steal B. steal C. stole D. stolen

  ( )26. You don’t have to pay for your flights; they’re ______ in the price of your holiday.

  A. concluded B. held C. settled D. included

  ( )27. Have you ever been to the square ______ was built last year?

  A. which B. where C. when D. what

  ( )28. They started off at about 5 o’clock in the morning. They should ____ there by now.

  A. arrive B. have been arriving C. have arrived D. be arriving

  ( )29. In this park, sparrows often fly down from trees to eat from visitors’ hands. They are used to _____ in this way.

  A. be fed B. feed C. having fed D. being fed

  ( )30. It’s such a big room. If you don’t speak loud enough, you’ll never make yourself______.

  A. hear B. hearing C. to hear D. heard

  三. 完形填空(共20小题;每小题1.5分,共30分)

  通读下面的短文,掌握其大意。然后,从每小题的四个选项中选出可填入相应空白处的最佳选项,并把它前面的大写字母填入左边的括号里。

  Mr. Jones was traveling in a car. Soon after setting out from a village to drive to London, he heard a strange noise from the back of the car. Naturally, he _31__ to have a look. He examined the wheels__32__ but found nothing wrong. __33__, he got back into the car and __34__ his way. The noise began almost immediately and was louder than _35__. Quickly turning his head, the man saw what appeared to be a great black cloud following the car._36__ he stopped at a village later on, he was told that a queen bee must be __37__ in his car as there were thousands of bees nearby.

  __38__ learning this, the man realized that the only way to get rid of the bees would be to drive away as _39__ as possible. After an hour’s hard driving, he arrived in London where he _40__ his car outside a hotel and went in to have a drink. It was not long __41_ a waiter who had seen him _42___ hurried in to inform him that his car was covered with __43__. The poor driver telephoned the police and explained what had happened. The _44__decided the best way to _45__ the situation would be to call in a bee-keeper. In a short time, the bee-keeper arrived. He found the __46__passenger hidden near the wheel at the back of the car. Very _47_ to the driver for his __48_ gift, the bee-keeper took the queen and her thousands of __49__ home in a large box. Then, the driver drove away in peace, _50_ free from the “black cloud”, which had hung over his car.

  ( )31. A. moved out B. got out C. turned around D. drove back

  ( )32. A. closely B. quietly C. clearly D. deeply

  ( )33. A. However B. Though C. Instead D. Therefore

  ( )34. A. went B. continued C. started D. drove

  ( )35. A. ever B. the beginning C. the past D. early

  ( )36. A. Until B. Before C. When D. Since

  ( )37. A. taken B. found C. hidden D. stored

  ( )38. A. At B. On C. For D. In

  ( )39. A. carefully B. quietly C. bravely D. quickly

  ( )40. A. sent B. rested C. parked D. lay

  ( )41. A. before B. then C. until D. when

  ( )42. A. come over B. arrive C. set off D. leave

  ( )43. A. bees B. dust C. flowers D. a cloud

  ( )44. A. waiter B. driver C. expert D. police

  ( )45. A. get rid of B. go on with C. clean up D. deal with

  ( )46. A. mistaken B. anxious C. unpopular D. unwelcome

  ( )47. A. thankful B. angry C. surprised D. delightful

  ( )48. A. worthless B. expensive C. unexpected D. usual

  ( )49. A. sisters B. lovers C. followers D. prisoners

  ( )50. A. by and by B. at least C. by all means D. at present

  四. 阅读理解(共15小题,每题3分,共45分)

  阅读下列短文,然后根据短文的内容从每小题的四个选择项中选出最佳的一项, 并把它前面的大写字母填入左边的括号里。

  A

  For 30 years, Randy J. Murphy drove without being stopped by the police—and without a driver’s license (驾驶执照).

  The 46-year-old man’s luck came to an end last May. On his way home from his job as a dishwasher, he turned up the radio in the car.

  “I just turned the corner, and there was Mark,” Murphy said of the police officer who has since made such a difference in his life.

  Officer Mark Taylor had stopped the car as he heard the blaring (震耳的) music. When he asked for a driver’s license, Murphy said that he didn’t have one.

  Murphy told Taylor he couldn’t read well enough to tale the written part of the licensing test. “He said people just don’t help anymore. I told him if he was willing, I’d help him,” said Taylor. He gave Murphy his phone number. That afternoon Murphy called the officer.

  For the next three months, the men met several times a week to review the questions which might appear in the test. When Murphy took the test, Taylor went with him. Murphy passed on his sixth attempt (尝试). He then sailed through the road test. On September 5, he got his license.

  Taylor’s act of kindness won him the Officer of the Month award(奖) from the Knoxville Police Department. “People should help each other if they can,” Taylor said. “Randy did all the work. I just guided him along.”

  Although Murphy has overcome the difficulty that kept him from getting a driver’s license, he hasn’t stopped there. “We still meet once a week to read,” Taylor said. “We’ve also become friends.”

  “I’m glad he pulled me over now,” said Murphy.

  ( )51. Murphy was stopped by Taylor because_________.

  A. the music hi his car was too loud

  B. he drove without a driver’s license

  C. he made a wrong turn at a corner

  D. he listened to the radio while driving

  ( )52. After learning Murphy’s situation, Taylor decided ________.

  A. to put an end to his luck B. to help him learn how to read

  C. to take away his driver’s license

  D. to stop him from doing silly things

  ( )53. In “he then sailed through the road test” sailed through is close in meaning to ______.

  A. tried his best in B. nearly failed in

  C. suffered a lot in D. easily succeeded in

  ( )54. According to Taylor, he helped Murphy pass the licensing test because _______.

  A. he felt sorry for the bad situation of the poor

  B. he wanted to win the Officer of the Month award

  C. he hated to see people in need of help were not helped

  D. he thought it was a policeman’s duty to help people read

  B

  You start to introduce an old friend to someone, and suddenly you can’t remember that someone’s name even though you sense it is just there in your memory. Or you can’t quite bring back the name of a film you just saw. Such tip-of-the-tongue or TOT incidents happen to almost everyone, notes Deborah Burke, a scientist at Pomona College in Claremont, California.

  These lapses(失误) have noting to do with remembering the meaning of a word, but rather with its sound. “Often, the sound of a word is arbitrary (任意的) and senseless,” says Burke. This arbitrariness sometimes can make it difficult to bring back the word.

  The best way to prevent the problem is to use the name of a person or object as frequently as possible. “I tell people to do what salespeople often do-repeat people’s name several times just before you plan to see them,” says Liz Zelinski of the University of South California in Los Angeles.

  A TOT experience can seem worse when a similar-sounding(发音相似的),but incorrect, word comes into your head unexpectedly and stays there. Burke tells the story of a student who was trying to remember the name of a particular car. The student wanted the word Winnebago, but she could only come up with rutabaga. When this happens, think of something else, suggests Burke. “If you stop feeling worried about it, the correct word sooner or later will come to you.”

  ( )55. People sometimes find it hard to bring back a word they know well, for __________.

  A. it is impossible to remember every word

  B. the pronunciation seldom matches the spelling

  C. some words do not have any exact meaning

  D. its sound is decided for no good reason

  ( )56. TOT incidents are more likely to happen ________.

  A. with words similar in pronunciation

  B. with the name of a strange person or object

  C. when a word you don’t like gets into your mind

  D. when you pay too much attention to certain subjects

  ( )57. When you cannot come up with the right word you’re trying to remember, you may ______.

  A. think of more words of similar sound

  B. stop feeling worried but keep thinking of it

  C. do something else for a while and then try again

  D. forget it for the moment and pay attention to something else

  C

  The Amish are often called the “Plain People.” Their home have no pictures on the walls, and no soft, comfortable furniture. The men wear dark trousers with white or blue shirts, and the women wear long dresses in dark colors. They ride in carriages pulled by horses.

  The Amish have a saying: “The old way is the best way.” Although the Amish accept some new ideas- they use new medicines, for example- their way of life has not changed much in 300 years. They do not use electric lights, telephones or TVs.

  Almost all Amish live on farms. They do not use modern machinery (机器),yet their farms are successful because the Amish work hard and take good care of their land and animals. Their farms are always small. The Amish think it is wrong to have more land or more money than they need to live upon. A few years ago some Amish farmers discovered oil on their land. They immediately sold their land moved away, without telling anyone about the oil.

  The Amish will not buy insurance (保险) of any kind. When there is trouble, they help one another. If an Amish farmer gets sick, friends and neighbors will milk his cows and plant his fields. If a house burns down, as many as 200 men will come and build a new house in one day.

  People are curious about the lives of the Amish. Every year thousands of people visit the part of Pennsylvania where most Amish live. Usually the Amish are not happy about the visitors, but they tolerate(容忍) them. Perhaps the Amish understand that the visitors want to experience, at least for a few days, the quieter, simpler Amish way of life.

  ( )58. The Amish are called the “ Plain People” because they _______________.

  A. live on plains B. live a simple life

  C. do not like new ideas D. do not care about their clothes

  ( )59. Some Amish farmers left their land after discovering oil on it because they_______.

  A. didn’t want to have more money than they needed

  B. found the land not suitable for farming any more

  C. were afraid of getting into trouble

  D. didn’t need oil in their life

  ( )60. From the passage we know that the Amish people ______.

  A. want to be separated from one another

  B. used to take no medicines when they got ill

  C. believe in what they have been doing for 300 years

  D. keep small farms because they are easier to manage

  ( )61. What can be inferred form the passage?

  A. The Amish way of life is considered to be the best for Americans

  B. The coming of visitors greatly improves the life of the Amish people

  C. People wonder at the Amish way of life

  D. The Amish people are born to tolerate others.

  D

  Copernicus was born in Torun, Poland, on February19, 1473. Little is known about his early life except that his father died when he was 10. An uncle adopted (收养) him, his two sisters, and his brother. The uncle saw to it that the two boys received a good education. Copernicus went to the University of Cracow. There he studied such subjects as Latin, mathematics, and astronomy. It was probably at that time that he changed his Polish name, Niklas Kopernigk, to the Latin form of Nicolaus Copernicus. In 1946 Copernicus went to Italy, where he spent the next 10 years studying at various universities.

  In Copernicus’ time people still believed that all things—the sun, the stars, and the planets—moved around the earth. It was an old belief that few men had ever questioned. Aristotle had based his theory of astronomy on his belief. Because the Church had long been the center of learning, the theory was also linked to religious (宗教的) beliefs.

  In 1506 Copernicus returned to his homeland. A few years later he began to work for the Church. All those years Copernicus carried on his work on astronomy. He had just the most basic equipment and, like other scientists of his day, made observations with only his eyes. Still, using mathematics and logic (逻辑),Copernicus worked out a different theory, which held that the planets went around the sun.

  Copernicus did not announce his ideas. He did not want to make trouble. But he could not hide the scientific truth. So he talked about his theory with his friends, who strongly advised him to have his work published. His great book. On the Revolution of the Heavenly Bodies appeared at the very end of his life. Copernicus saw the first copy on the day he died, May 24, 1543.

  ( )62. Which of the following is TRUE about Copernicus?

  A. He had two brothers and a sister

  B. He used to be called Niklas Kopernigk

  C. He lost his father soon after he was born

  D. He spent 10 years at the University of Cracow

  ( )63. From the passage we can see that astronomy is _____________.

  A. the life experience of great men

  B. the movement of the stars and the planets

  C. the scientific study of natural objects in space

  D. the theories developed by scientists of old times

  ( )64. Copernicus developed his theory ________.

  A. using various telescopes B. based on Aristotle’s beliefs

  C. through observations and reasoning

  D. under the encouragement of his friends

  ( )65. The writer of the passage wants us to know that ______________.

  A. Copernicus did not tell about his theory until the day of his death

  B. for many years Copernicus dared to do nothing openly against the Church

  C. pushed by his friends Copernicus decided to write a book in May1543

  D. shortly before he got back to Poland Copernicus started to work for the Church

  五 短文识错 (共10小题;每题1.5分,共15分)

  下面短文中有10行标有题号。找出每行4个划线部分中的错误项,并将错误项下面的大写字母填入左边的括号里。

  Learning English as a foreign language is difficult, but you can

  ( )66. learn more quickly unless you follow these suggestions. One way

  A B C D

  ( )67.to help your English is by listen to English on the radio and TV

  A B C D

  ( )68.every day. Even if you don’t understand nothing at first, don’t be

  A B C D

  ( )69.worried. It will be easy little by little. You just need to be patient.

  A B C D

  ( )70.Other way that’ll be of help is to talk in English. When you try

  A B C D

  ( )71.speak English, don’t be nervous. Just relax and use the words you know.

  A B C D

  ( )72.My last suggestion is to think in English. When you are to yourself, try

  A B C D

  ( )73.to practice in this way. That will become easier for you to use English

  A B C D

  ( )74.vocabulary and sentences. If you find it hard to thinking in this language,

  A B C D

  ( )75.don’t give up. Keep on trying. I hope you will follow my advices.

  A B C D

  六 补全对话(共5句;每句满分3分,共15分)

  根据中文提示,将对话中缺少的内容写在线上。这些句子必须符合英语表达习惯。打句号的地方,用陈述句;打问号的地方,用疑问句。

  提示:Dr. Johnson 一家要来华旅游。他给长城饭店打电话预定两个房间,询问在北京可以参观哪些地方,以及是否可以安排导游(tour guide)。长城饭店的李红耐心地回答了他的问题。

  Li Hong: Great Wall Hotel. Can I help you?

  Dr. Johnson: ______76_____________. We will arrive at your hotel on June 15.

  Li Hong: _________77____________?

  Dr. Johnson: Three nights. We’ll leave for Shanghai on the morning of June 18.

  Li Hong: No problem._______78____________?

  Dr. Johnson: Gilbert Johnson. G-i-l-b-e-r-t, Gilbert. J-o-h-n-s-o-n, Johnson.

  Li Hong: Okay. Mr. Gilbert Johnson, two rooms for three nights, from June 15 to the morning of June 18.

  Dr. Johnson: That’s right. ______79_____________?

  Li Hong: Well, the Summer Palace, the Great Wall, the Ming Tombs, and some other places.

  Dr. Johnson: Very good, I think we’ll try to see them all. By the way, ____80_______?

  Li Hong: Yes, we can make the arrangement for you.

  Dr. Johnson: Thanks a lot. See you then.

  Li Hong: See you.

  参考答案:

  一、语音知识

  答案:1.B 2.D 3.A 4.C 5.D

  二、词汇与语法知识

  答案:6.B 7.D 8.C 9.B 10.A 11.C 12.D

  13.C 14.A 15.D 16.B 17.A 18.A 19.D

  20.B 21.C 22.B 23.A 24.C 25.A 26.D

  27.A 28.C 29.D 30.D

  三、完形填空

  答案:31.B 32.A 33.D 34.B 35.A 36.C 37.C

  38.B 39.D 40.C 41.A 42.B 43.A 44.D

  45.D 46.D 47.A 48.C 49.C 50.B

  四、阅读理解

  答案:51.A 52.B 53.D 54.C 55.D 56.A 57.D

  58.B 59.A 60.C 61.C 62.B 63.C 64.C

  65.B

  五、短文识错

  答案:66.B 67.B 68.C 69.B 70.A 71.A 72.D

  73.B 74.C 75.D

  六、补全对话

  76. I’d like (/ want) to book (/ have) two rooms

  77. How long are you going go stay

  78. May I have your name, please/ What’s your name

  79. Where do you think we could visit ( /go)during our stay in Beijing

  80. Can you get a tour guide for us / Can you arrange for a tour guide

  to go with us

发表评论 (已有0条评论)

还木有评论哦,快来抢沙发吧~